- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Tην προώθηση των τοπικών προϊόντων επιχορηγεί το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης επιχορηγεί την προώθηση των τοπικών προϊόντων. Θα διαθέσει 176.400 ευρώ σε ομάδες παραγωγών και αγροτικούς συνεταιρισμούς σε Μακεδονία και Θράκη.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεκινά στις 20 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 17 Ιουνίου 2019. Το νέο πρόγραμμα του ΥΜΑΘ με κύριο άξονα την προάσπιση των τοπικών κοινωνιών και των παραδοσιακών προϊόντων που παράγουν, παρουσίασε η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου σε σχετική ανοιχτή εκδήλωση στο χώρο του Υπουργείου. Το πρόγραμμα με τίτλο «Παράγω» επιχορηγεί δράσεις προώθησης στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς – παραδοσιακών τοπικών προϊόντων στη Μακεδονία και Θράκη και στόχο έχει την ανάδειξη και αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων του κάθε τόπου, την σύνδεση των προϊόντων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους με τη βιοποικιλότητα, τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής και μεταποίησης, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της παραγωγής των τοπικών κοινωνιών.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού, 176.400€ και διακρίνεται σε δύο υποέργα:

Υποέργο 1, προϋπολογισμού 110.400€

Υποέργο 2, προϋπολογισμού 66.000€

Τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο πρόγραμμα έχουν ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. συλλογικής και κοινωνικής ωφέλειας, ομάδες παραγωγών, αγροτικοί συνεταιρισμοί, αγροτουριστικοί συνεταιρισμοί γυναικών και συνεργατικά σχήματα καθώς και δίκτυα-ΑΜΚΕ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, παραγωγής και Προώθησης ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ προϊόντων.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεκινά από 20 Μαΐου 2019 και ολοκληρώνεται στις 17 Ιουνίου 2019, στις 12.00.

Το έργο θα ξεκινήσει να υλοποιείται από τις 5 Ιουλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 με ενδεχόμενο παράτασης.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι οφείλουν να έχουν την έδρα τους σε μια από τις περιφερειακές ενότητες της Μακεδονίας και Θράκης, ή να αποδείξουν ότι λειτουργούν νόμιμα παραρτήματά τους σε αυτές τα τελευταία δύο χρόνια ανεξαρτήτως κύριας έδρας.

Για την καταβολή της επιχορήγησης οι τελικοί δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα στο τμήμα περιβάλλοντος, πολιτισμού και αθλητισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική δ/νση: https://www.makthes.gr/to-ymath-epichorigei-tin-proothisi-ton-topikon-proionton-217574.

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ