- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Μουσείο Χρυσικών του Νυμφαίου επισκέφτηκαν φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας (pics)

Το Μουσείο Χρυσικών στο Νυμφαίο επισκέφτηκαν φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας.

Η εκπαιδευτική αυτή εκδρομή ήταν μια πρωτοβουλία της Δρ Ολύβιας Κυριακοπούλου, υπεύθυνης του εργαστηρίου κοσμήματος, που στόχο είχε να φέρει τους φοιτητές πιο κοντά στην ξεχωριστή τέχνη του κοσμήματος μέσα από την παρατήρηση αντικειμένων εξαιρετικής τεχνοτροπίας.

Στο Μουσείο Χρυσικών άλλωστε, φιλοξενούνται συλλογές σπάνιων εργαλείων χειροτεχνικής χρυσοχοΐας και μια συλλογή με έργα χρυσικών (κοσμήματα ανδρικά και γυναικεία, εκκλησιαστικά σκεύη, γαμήλια στέμματα, πόρπες, ζώνες, ταμπακέρες, οικιακά σκεύη κ.α.).

Την ξενάγηση ανέλαβε ο πρόεδρος της κοινότητας Νυμφαίου, Δημήτρης Οικονομίδης. Τόσο ο πρόεδρος, όσο και η κα Κυριακοπούλου και ο ΕΤΕΠ του εργαστηρίου Δημήτρης Τούζος, ενημέρωσαν τους φοιτητές για την ιστορία, τα είδη των κοσμημάτων, τον τρόπο κατασκευής και χρήσης τους κ.λπ.

Με την ολοκλήρωση αυτής της εκδρομής, όλοι μαζί επισκέφτηκαν και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της κοινότητας.

Θα πρέπει, στο σημείο αυτό, να τονιστεί πως οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του συγκεκριμένου μαθήματος θα παρουσιάσουν δημιουργίες τους, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη διάρκεια έκθεσης από τις 29 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου.

 

* Οι φωτογραφίες είναι του Σάββα Παπαδόπουλου.