- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών για παιδιά

Παραμύθι Μύθαρος

Με μια ψάθινη κορδέλα ένα παλικάρι κερδίζει την αγάπη, μια γοργόνα χαρίζει μήλο μαγικό σ ένα ψαρά, μια βασιλοπούλα έχει καθρέφτη μαγικό και μια γριά πεινάει πολύ και φτάνει μέχρι την κορφή του βουνού για να βρει φαί! Όλα τούτα τα παραμύθια είναι μέσα σε ένα καρυδάκι και μόλις το σπάσουμε σουτ ανοίγει, σουτ αρχίζει!!!

…Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν…

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ

Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής

Η Ανθή Θάνου ακολουθώντας το δρόμο των παλιών παραμυθάδων, αφηγείται λαϊκά παραμύθια θέλοντας να ψυχαγωγήσει και να δώσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους

Η μουσική και το τραγούδι, αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης, τονίζει τη δράση των ηρώων, τους συντροφεύει στα δύσκολα ταξίδια, προετοιμάζει τον ακροατή για την επόμενη σκηνή, ξεκουράζει το κοινό με τραγούδια και μελωδίες ώσπου να ξεκινήσει πάλι η αφήγηση. Μικρές παύσεις με παιχνίδια είναι αναγκαίες για να ξεμουδιάσουν οι μικροί ακροατές.

Πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα η παράσταση των λαϊκών παραμυθιών έχει ηθικό (η πάλη ενάντια στο κακό δικαιώνει), ψυχολογικό (ελπίζουμε να νικήσουμε τους δικούς μας δράκους-φόβους) και γλωσσικό κέρδος (τι να είναι άραγε το κόσκινο και το σκαφίδι;) Υπερβαίνει την πραγματικότητα και ανοίγει ένα παράθυρο στη φαντασία, στη δημιουργικότητα, στην ελπίδα.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά.

Αφήγηση Ανθή Θάνου

Μουσική Αλέξανδρος Μακρής