- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δήλωση Βασίλη Καραντζίδη σε σχέση με την υποψηφιότητα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές

Η απόφαση του κόμματός μου, του ΚΚΕ, να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της εκλογικής περιφέρειας Φλώρινας, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή.

Στο βαθμό όμως που δεν έχει ερμηνευτεί οριστικά το εύρος και το περιεχόμενο των κωλυμάτων του άρθρου 56 του Συντάγματος σε σχέση με τη θεσμική ιδιότητά μου, ως αιρετού Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, δεν θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος βουλευτής.

Αυτό που τώρα προέχει είναι να δοθεί η μάχη των βουλευτικών εκλογών για την ολόπλευρη εκλογική και πολιτική ενίσχυση του ΚΚΕ. Η ψήφος στο ΚΚΕ όχι μόνο δεν είναι χαμένη, αλλά είναι η μόνη πραγματικά κερδισμένη ψήφος για το λαό μας, για τους ανθρώπους του μόχθου και της καθημερινής βιοπάλης, για τη νεολαία, που αρνείται να υποκύψει σε μηχανισμούς και να αποδεχτεί τη μιζέρια. Αντίθετα, είναι χαμένη (αλλά και επιζήμια για το λαό) η ψήφος που πηγαίνει σε κόμματα, – ανεξάρτητα από επιμέρους μικροδιαφορές μεταξύ τους, – που υποστηρίζουν και υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που συμμετέχουν στα επικίνδυνα γεωστρατηγικά τους παιχνίδια στην περιοχή. Είναι βέβαια χαμένη και για τα ΜΜΕ – ανθρωποφύλακες των συμφερόντων των ιδιοκτητών τους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλα αυτά τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και οι δορυφόροι τους) από κοινού ψήφισαν ή εφάρμοσαν τα τρία μνημόνια που καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος – διαβατήριο για να είναι ο λαός πιο δυνατός την επόμενη μέρα των εκλογών, είναι ψήφος αξιοπρέπειας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον.

Βασίλης Καραντζίδης