- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

«Έρως Γιατρός» από το παιδικό τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του Συλλόγου Κιουταχειωτών Μικρασιατών Φλώρινας (video, pics)

Την σπαρταριστή κωμωδία του Μολιέρου «Έρως Γιατρός» παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το παιδικό τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του Συλλόγου Κιουταχειωτών Μικρασιατών Φλώρινας, «Ο Άγιος Μηνάς». Πρόκειται για μία παράσταση που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή, στη χώρα μας, μετά από αλλεπάλληλες επιτυχημένες παραστάσεις στην Ευρώπη.

Το κείμενο διασκευάστηκε από την σκηνοθέτιδα και εμψυχώτρια του τμήματος, Δήμητρα Ξενάκη, διατηρώντας την σπιρτάδα του πρωτότυπου κειμένου, αλλά και το καυστικό, σατυρικό χιούμορ του Μολιέρου, που σαφέστατα, υπήρξε ένας από τους διασημότερους κωμωδιογράφους του παγκόσμιου θεάτρου.

Πρωταγωνίστησαν οι: Γιώργος Παπαδημητρίου, Σοφία Γώγου, Εβίτα Θεοδωρίδου, Σπυρίδων Μαρκόπουλος, Αναστάσιος Ιωαννίδης, Ιωσήφ Συμεωνίδης, Αντώνης Κουγιουμτζόγλου, Ευδοκία Αλεξανδρίδη, Κατερίνα Σβάρνα, Κυριακή Καραβασίλογλου, Μάριος Καραβασίλογλου, Ελπίδα Μικροπούλου, Αντώνης Καραβασίλογλου.

Σκηνοθεσία – Διασκευή – Μουσική Επιμέλεια: Δήμητρα Ξενάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Αντιγόνη Δαμιανίδου

Σκηνικά – Κοστούμια: Δήμητρα Ξενάκη – Αντιγόνη Δαμιανίδου

Η υπόθεση

O Κλίτανδρος θέλει να παντρευτεί την όμορφη Λουκίντα, η οποία είναι ερωτευμένη μαζί του, αλλά ο τσιγκούνης πατέρας της, ο Σγαναρέλλος, αρνείται να δώσει το χέρι της στον επίδοξο γαμπρό καθώς δεν θέλει να δώσει προίκα… Το κορίτσι έχει πέσει σε μελαγχολία, μέχρι που το σχέδιο της πανούργας καμαριέρας Λιζέτας έρχεται να φέρει την κωμική ανατροπή. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο που κινείται στα όρια του κωμικοτραγικού εμπλέκεται μια υστερική ανιψιά που καιροφυλαχτεί να φάει την περιουσία του Σγαναρέλλου, τέσσερις αποτυχημένοι γιατροί που χρηματίζονται και φαίνονται να χρήζουν οι ίδιοι θεραπείας, μια  μυστήρια, παραδόπιστη κομπογιαννίτισσα που… υπερτιμά τις «επιστημονικές» της γνώσεις και μια γεροντοκόρη γειτόνισσα που αποβλέπει να κερδίσει για τον εαυτό της τον γαμπρό.