- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Τάσος Πρωτοψάλτου υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια για το χοροθέατρο «Ο Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία»

Ο Τάσος Πρωτοψάλτου υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια για το χοροθέατρο «Ο Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία» τη νέα παραγωγή χορού της Σοφίας Αντωνιάδου και των χορευτών της.

Ο βραβευμένος σκηνογραφος, ενδυματολόγος και σκηνοθέτης όπερας, καθηγητής στη Σχολή Καλών τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είπε σχετικά με την παράσταση: «Είναι μια αλληγορία σε ένα τοπίο του μεσαίωνα για τις περιπέτειες του εγώ και του είναι. Η μουσική επένδυση της παράστασης συμπεριλαμβάνει έργα συνθετών όπως ο Henry Purcell και ο Franz Schubert αλλά και των σύγχρονων Philipp Glass και Etienne Jaumet μεταξύ άλλων δημιουργώντας μια συνθήκη συνύπαρξης με ένα πολύ φρέσκο χορογραφικό λεξιλόγιο αλλά και με το λόγο. Η υφή της σκούρης πέτρας και οι μεταλλικές λάμψεις των μεσαιωνικών κάστρων καθώς και η μεσαιωνική πορφύρα αποτελούν τη σκηνογραφική και ενδυματολογική παλέτα της παράστασης».

Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας. Τη χορογραφία και σκηνοθεσία υπογράφουν η Αναστασία Δίγκα και Μάτα Αφεντούλη και την καλλιτεχνική διεύθυνση της παραγωγής η Σοφία Αντωνιάδου.