- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στοίχημα Μπάσκετ: Tι παίζουμε;

Όλο και αυξάνεται το ενδιαφέρον των παικτών στοιχήματος όσον αφορά στο άθλημα του μπάσκετ

To μπάσκετ τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των παικτών του στοιχήματος. Λίγο οι επιτυχίες των ελληνικών ομάδων, κάτι και η τηλεόραση που έχει φέρει μέσα στα σπίτια μας τις μεγαλύτερες διοργανώσεις σε Ευρώπη, αλλά και Αμερική έχουν αυξήσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον προς το άθλημα.

Αυτό το έχουν αντιληφθεί και οι στοιχηματικές σελίδες, προσφέροντας όλο και περισσότερες επιλογές στα παιχνίδια μπάσκετ όλων των διοργανώσεων. Ποιες είναι όμως οι βασικές επιλογές στοιχήματος στο μπάσκετ;

Nικητής Αγώνα

Kαταρχάς, έχουμε την αγορά «Νικητής Αγώνα». Πρόκειται σίγουρα για τη δημοφιλέστερη επιλογή σε ένα αγώνα μπάσκετ. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο παίκτης ποντάρει στην ομάδα που θεωρεί ότι θα κερδίσει το παιχνίδι. Εδώ δεν υπάρχει η ισοπαλία σαν επιλογή, αφού το συγκεκριμένο στοίχημα περιλαμβάνει και την παράταση. Οπότε, υπάρχουν δύο πιθανά ενδεχόμενα: να νικήσει ή μία ή η άλλη ομάδα. Με αυτά τα δεδομένα αυξάνονται πολύ οι πιθανότητες να επιβεβαιωθούμε, αφού έχουμε να… αντικρούσουμε μόνο ένα ενδεχόμενο. Σίγουρα, η αγορά «Νικητής Αγώνα» είναι μια πολύ απλή αγορά, γι’ αυτό είναι και αρκετά δημοφιλής σε όσους στοιχηματίζουν σε αγώνες μπάσκετ.

Χάντικαπ

Δεύτερον, έχουμε την αγορά «Χάντικαπ». Εδώ τα πράγματα γίνονται λίγο πιο σύνθετα, καθώς δεν αρκεί μόνο το τελικό αποτέλεσμα, αλλά θα πρέπει να έχει καλυφθεί και το χάντικαπ πόντων που έχουμε επιλέξει. Αυτό μπορεί να έχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι έχουμε τον αγώνα Παναθηναϊκός – Προμηθέας, με χάντικαπ για τον Παναθηναϊκό -9,5. Γίνεται κατανοητό ότι ο Προμηθέας ξεκινάει με πλεονέκτημα 9,5 πόντων και αν επιλέξουμε νίκη για τους «πράσινους», αυτό σημαίνει ότι πρέπει να νικήσουν με διαφορά 9,5 πόντων και πάνω για να επιβεβαιωθούμε. Έτσι, γίνεται κατανοητό πως το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου στοιχήματος διαφέρει από το αποτέλεσμα του αγώνα, αφού συνυπολογίζονται και οι πόντοι του χάντικαπ.

Οver / Under

Τέλος, υπάρχει το Over/Under, μια επιλογή που τη βρίσκουμε και στο ποδόσφαιρο και αφορά το σύνολο πόντων που θα πετύχουν συνολικά στο παιχνίδι και οι δύο ομάδες. Στο μπάσκετ, όμως, δεν υπάρχει σταθερό βασικό όριο (όπως πχ. το Over/Under 2,5 του ποδοσφαίρου), καθώς αυτό ορίζεται πάντα από τις εκτιμήσεις που γίνονται σε κάθε ζευγάρι. Έτσι, για παράδειγμα, αν σε ένα ματς το όριο έχει οριστεί στους 157,5 πόντους και έχουμε επιλέξει το Over, για να επιβεβαιωθούμε θα πρέπει να σημειωθούν συνολικά 158 πόντοι και πάνω. Σε αντίθετη περίπτωση έχουμε Under. Και σε αυτό το στοίχημα τα πράγματα είναι απλά, με τις στοιχηματικές πλατφόρμες να παρέχουν μια μεγάλη γκάμα ορίων -εκτός του βασικού line- με ανάλογες αποδόσεις, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τα γούστα ακόμα και των πιο απαιτητικών παικτών.