- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στώμεν Καλώς

Ο πρώην Μητροπολίτης Φλώρινας γ. Αυγουστίνος όταν υπήρχε κίνδυνος από αιρετικούς ( χιλιαστές οικουμενιστές κ.α.) έλεγε στα κηρύγματα του, ο διάκονος ή ο ιερέας μετά την Μ. Είσοδο αναφωνεί τας θύρας τας θύρας… και το Εκκλησίασμα ομολογεί το Σύμβολο της Πίστεως και στη συνέχεια ο ιερέας ή ο επίσκοπος αναφωνεί το »στώμεν καλώς».

Εσείς στη Μητρόπολη Φλώρινας τι έχετε να πείτε πάνω σε αυτό; Όταν βλέπετε ότι έρχονται άτομα να μιλήσουν στη Μητρ. Περιφέρεια και μένετε αδιάφοροι. Περιμένετε αποφάσεις Ιεράς Συνόδου για να πάρετε θέση; Είναι το δεύτερο κρούσμα που παρατηρείται, λύκοι με προβιά προβάτου να έχουν διεισδύσει στη Μητρόπολη. Ο γ. Αυγουστίνος όχι μόνο ήταν μαχητής στη Μητρόπολη του αλλά και στη Σύνοδο ερχόταν σε ρήξη με Αρχιεπίσκοπο και Συνοδικούς για αυτά τα θέματα που αφορούσαν δογματικές παραχωρήσεις και άλλες υποχωρήσεις που χαϊδεύουν τα αυτιά των κοσμικών που εισέρχονται στην εκκλησία και θέλουν να την αλώσουν.

Τι έχετε να απαντήσετε και αναφερόμαστε στην πρόσκληση του π. Ανδρέα Κονάνου από τον σύλλογο Φίλων του Αγίου Όρους. Θεέ μου φύλαξε μας από τους φίλους μας, τους εχθρούς μας τους ξέρουμε.

Αραγε οι μοναχοί του Αγίου Όρους συμφωνούν με τις θέσεις του συγκεκριμένου ιερέα; Καλό θα ήταν ο σύλλογος να τους συμβουλεύεται πρώτα και μετά να προβαίνει σε προσκλήσεις, ποιος τους τον πρότεινε, θα μας απαντήσουν οι φίλοι του Αγίου Όρους;

ΥΓ: Ο π. Αυγουστίνος όταν ήταν ιεροκήρυκας Αρχιμανδρίτης είχε καταδικαστεί απ’ την τότε Ι. Σύνοδο; ώστε να μην του επιτρέπει ο τότε επίσκοπος Βασίλειος να κηρύξει στη Μητρόπολη Φλώρινας. Tι έχει να μας πει ο νυν επίσκοπος είναι αλήθεια ή ψέμα;

Τα πνευματικά σας παιδιά