- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ για τις ζημιές που υπέστησαν οι φασολοπαραγωγοί του δήμου Πρεσπών από την πρόσφατη θεομηνία

Το ΚΚΕ εκφράζει την ολόπλευρη συμπαράστασή του στους φασουλοπαραγωγούς του Δήμου Πρεσπών και γενικά σε όλους τους πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία. Ειδικότερα στους φασουλοπαραγωγούς, των οποίων η παραγωγή φασολιών καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά.

Το ΚΚΕ ζητά από την κυβέρνηση, τον ΕΛΓΑ και όλους τους αρμόδιους φορείς την άμεση καταγραφή όλων των ζημιών και την άμεση και πλήρη αποζημίωση των παραγωγών στο 100% της αξίας της καταστροφής που υπέστησαν. Ζητά επίσης την άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων (οι οποίες δεν έχουν ακόμη πληρωθεί) για τις ζημιές που υπέστησαν από τον καύσωνα το καλοκαίρι του 2017, καθώς και τη λήψη άμεσων μέτρων και δημιουργίας έργων υποδομής για την προστασία της παραγωγής από θεομηνίες και άλλες φυσικές καταστροφές.

Το ΚΚΕ προτίθεται να φέρει το ζήτημα, – με Ερώτηση που θα καταθέσει, – και στη Βουλή (μόλις αυτή ανοίξει), με την οποία θα ζητά υλοποίηση όλων των παραπάνω.

Τ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ