- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ευχαριστήριο της Θεοπίστης (Πέτης) Πέρκα, βουλευτή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναλαμβάνει καθήκοντα αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όμως, ο στόχος των αντιπάλων μας για στρατηγική ήττα και εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιβεβαιώθηκε.Στις εκλογές του Ιουλίου ο λαός διέψευσε τις προσδοκίες τους. Το 31,5% που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία, αποτελεί μια ισχυρή βάση και καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ σταθερό πόλο και κυρίαρχο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων.

 Στον νομό μας, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε 35,49% (11.540 ψήφοι), μόλις 2% μείωση από τον εκλογικό θρίαμβο του 2015, δηλαδή 270 ψήφους και αύξησε τα ποσοστά του από τις Ευρωεκλογές του 2019 (33,84%). Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές ήταν το υψηλότερο της Βόρειας Ελλάδας, με την χαμηλότερη διαφορά από την ΝΔ. Επίσης, στον νομό μας καταγράφηκε το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής πανελλαδικά. Και αυτός ήταν ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία δεν βγήκε πρώτο κόμμα στην Φλώρινα.

Σε αυτό το σημείο οφείλω να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια στους συνυποψηφίους -ες μου, που έδωσαν μια μεγάλη μάχη για να αναδείξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ πυλώνα προοδευτικότητας και δημοκρατίας στον τόπο. Έχοντας πλέον τον ρόλο της ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τεράστια διάθεση για δουλειά και δημιουργία, θα επενδύσουμε στην προστασία όλων όσων κατακτήσαμε και πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης, ευχαριστώ από καρδιάς τους συντρόφους -ισσες, φίλους και φίλες του ΣΥΡΙΖΑ, τους συνεργάτες και συνεργάτιδες μου, που αφιέρωσαν στον αγώνα τους εαυτούς τους όλο αυτό το διάστημα και πάλεψαν με ανιδιοτέλεια.

Κυρίως όμως θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι χωρίς να είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δούλεψαν ακούραστα και συνεισέφεραν τα μέγιστα στην επιτυχία του αγώνα μας.

Από εδώ και πέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες κινήσεις για την ανασυγκρότηση και τη διεύρυνσή του. Μέσα από τις αναγκαίες διεργασίες στο κόμματόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά ήρθε η ώρα να αντιστοιχηθούμε με την κοινωνική μας απήχηση. Σε όλη αυτή τη νέα προσπάθεια θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις, ως βουλευτής του Νομού Φλώρινας.

Τέλος, ευχαριστώ ολόψυχα τους συμπολίτες και συμπολίτισσες μου, που μου έκαναν την τιμή να με αναδείξουν Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Φλώρινα. Με μια δυναμική στήριξη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, με κατέστησαν την πρώτη γυναίκα που εκλέγεται για να εκπροσωπήσει την περιοχή μας στη Βουλή των Ελλήνων.Είναι τεράστια τιμή, υψηλότατο καθήκον και σοβαρότατη ευθύνη που πρέπει να εκπληρωθεί στο ακέραιο. Θα αγωνιστώ και θα εργαστώ άοκνα για να ανταποδώσω αυτή την υποστήριξη.

Δεσμεύομαι να κάνω ό,τι μπορώ, για να εκπροσωπήσω επάξια το Νομό μας στη Βουλή και γενικά στο δημόσιο λόγο. Μέσα από συνεργασίες και συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους πολίτες θα συμβάλω ώστε η Φλώρινα να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να καταλάβει τη θέση που της αξίζει.

Γιατί η Φλώρινα έχει φωνή!

Ευχαριστώ εγκάρδια,

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
Ν. Φλώρινας