- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Eυρωπαϊκή πρεμιέρα για Άρη και Ατρόμητο

Οι δύο ελληνικές ομάδες ρίχνονται σήμερα στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ

Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και λογικά οι περισσότεροι απολαμβάνουν τις διακοπές τους, όμως για τον Άρη και τον Ατρόμητο οι διακοπές αποτελούν παρελθόν εδώ και καιρό και μάλιστα σήμερα ρίχνονται στις πρώτες μάχες του δεύτερου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «κίτρινοι» πρόκειται να αντιμετωπίσουν την ΑΕ Λεμεσού στο Κλεάνθης Βικελίδης, ενώ οι Περιστεριώτες ταξιδεύουν στη Σλοβακία για να παίξουν με τη Ντουνάισκα Στρέντα. Και για τα δύο αυτά παιχνίδια, αλλά και για τα υπόλοιπα του Γιουρόπα Λιγκ και μη, μπορεί κανείς να βρει ενδιαφέρουσες επιλογές στην ιστοσελίδα του stoiximan και να ζωντανέψει την βραδιά του.

Στις 21:30, λοιπόν, ο Άρης πρόκειται να υποδεχτεί στο Κλεάνθης Βικελίδης την ΑΕ Λεμεσού. Τέσσερα φιλικά έδωσε η ομάδα του Σάββα Παντελίδη στην περίοδο της προετοιμασίας και κατάφερε να επικρατήσει μόνο στο τελευταίο με αντίπαλο τον Ατρόμητο με σκορ 2-1. Στα πρώτα τρία, οι «κίτρινοι» δε στάθηκαν με αξιώσεις και γνώρισαν την ήττα από τις Σιτάρντ (5-1), Γάνδη (3-0) και Αϊντχόφεν (3-0). Ο Έλληνας τεχνικός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του για το ρόστερ και πρόκειται να παρατάξει ό,τι καλύτερο έχει με σκοπό να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα του δίνει αρκετές ελπίδες πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Κύπρο.

Η ΑΕ Λεμεσού, από την άλλη, έδωσε μόλις δύο φιλικά στη δική της προετοιμασία, επικρατώντας με 2-0 επί της Ολεξάντρια και 1-0 της Νες Ζιόνα. Η ομάδα του Ντούσαν Κερκέζ κατέκτησε το Κύπελλο Κύπρου την περασμένη σεζόν, ενώ τερμάτισε και τέταρτη στο πρωτάθλημα. Σίγουρα αποτελεί δύσκολη αντίπαλο, όμως σε αυτό το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε θα προκριθεί η ομάδα που έχει προλάβει να προετοιμαστεί καλύτερα.

Την ίδια ώρα, ο Ατρόμητος θα φιλοξενείται στη Σλοβακία από τη Ντουνάισκα Στρέντα. Οι Περιστεριώτες θέλουν και αυτοί με τη σειρά τους το θετικό αποτέλεσμα που θα τους επιτρέπει να έχουν αυξημένες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν άφησε καλές εντυπώσεις στα τέσσερα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε, αφού γνώρισε τρεις ήττες (4-3 από Αούστρια Λουστενάου, 0-3 από Νότιγχαμ, 2-1 από Άρη) και έφερε μια ισοπαλία (1-1 με Ντινάμο Δρέσδης).

Οι Σλοβάκοι, από τη μεριά τους, βρίσκονται σε αρκετά πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, καθώς ήδη έχουν δώσει τρία επίσημα παιχνίδια. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Σλοβακίας επικράτησαν εκτός έδρας επί της Ζλάτε Μοράφτσε με 2-1, ενώ στον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ ξεπέρασαν το εμπόδιο της Κρακόβια με δύο ισοπαλίες. 1-1 εντός και 2-2 εκτός μετά από παράταση.