- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

H Πέτη Πέρκα στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Εκλογές 2019» (videos)

Η Ανάπτυξη δεν εντέλλεται ούτε είναι έκθεση ιδεών.

Τον Αύγουστο η χώρα βγήκε απ’ τα μνημόνια, που κατάφεραν να μας βάλουν, μετά από 40 χρόνια διακυβέρνησης. Σήμερα έχουμε ανάσα 5,5 δις και 34 δις έναντι εξωτερικών κινδύνων. Οι Έλληνες πολίτες θα τα μετρήσουν αυτά.

Ο κ. Μητσοτάκης ομνύει στην ανάπτυξη η οποία ποτέ στη χώρα δεν ήρθε στην πραγματική οικονομία. Εφαρμόστηκε ένα παρωχημένο μοντέλο, που με την οικονομική κρίση τινάχτηκε στον αέρα. Παρόλο το χρήμα, 700δις,  που έπεσε στη χώρα, φτάσαμε να χρωστάμε 300 δις. Η ΝΔ δεν μπορεί να μιλάει για ανάπτυξη και επενδύσεις λοιπόν.

Στρατηγικός σχεδιασμός και εργαλεία δεν υπήρξαν στο παρελθόν. Σήμερα, για πρώτη φορά έχουμε εθνική αναπτυξιακή στρατηγική. Σήμερα, με πρωτοβουλία του  κ. Δραγασάκη υπάρχει αναπτυξιακή τράπεζα, ταμείο συμμετοχών equifund για να στηριχθεί η ανάπτυξη

Όταν μιλάμε για ανάπτυξη όμως πρέπει να μας ενδιαφέρει και η κοινωνία που είναι η παραγωγική δύναμη.

Η επένδυση στο Ελληνικό

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στα θέματα ανάπτυξης είναι  η επένδυση στο Ελληνικό, που η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι το έργο ήταν ώριμο. Ωριμότητα, με 69 φορείς και καταληψίες μέσα στο ακίνητο, χωρίς τοπογραφικό, δασικά, καθορισμένους αιγιαλούς και αρχαιολογικούς χώρους, για το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη!! Για όσα προβάλλονται για καθυστερήσεις, πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια.

Το αεροδρόμιο άδειασε το 2001. Ως το 2011, για 10 ολόκληρα χρόνια δεν έγινε τίποτα. Η σύμβαση υπογράφηκε άρον-άρον πριν τις εκλογές του 2015. Βελτιώσαμε τη σύμβαση, που αυτή ακριβώς είναι που δημιουργεί την εμπλοκή στο έργο, προς όφελος του Δημοσίου. Το  έργο έχει ωριμάσει πολεοδομικά και διοικητικά, μετά από πολύ αγώνα και εφόσον και ο διαγωνισμός για το καζίνο πάει καλά, οι μετοχές θα μπορούν αλλάξουν χέρια.