- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Πέτη Πέρκα για το ασφαλιστικό και τον καθαρό δρόμο για την ανάπτυξη (videos)

Στην εκπομπή της ΕΡΤ1, «ΠΡΩΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ» στις 28/6/19 η κ. Πέρκα μίλησε για την υγιή επιβίωση του ασφαλιστικού και την προοπτική για τον ενάρετο κύκλο της οικονομίας και την ανάπτυξη, που μετά την έξοδο απ’ τα μνημόνια έχει μόλις ανοίξει με την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθύμισε ότι την τετραετία 2010-2014 το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%. Η κυβέρνηση παρέλαβε μια διαλυμένη παραγωγική βάση, με την ανεργία στο 28%, την κοινωνία σε άθλια κατάσταση και τα ταμεία άδεια.

380.000 συντάξεις δεν είχαν αποδοθεί, με το ασφαλιστικό να είναι 1δις ελλειμματικό. Σήμερα το πλεόνασμα είναι άνω του 1 δις, ενώ κερδήθηκε η μη περικοπή της προσωπικής διαφορά στις συντάξεις.

200.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και 700.000 εργαζόμενοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρέθηκαν στο δρόμο, σε σύνολο ενός εκατ. σύνολο ανέργων. Είμαστε σήμερα στο 9ο 3μηνο με ανάπτυξη, και με απόθεμα 34 δις. Η  αξιοπιστία της χώρας είναι ανεβασμένη και αυτό φαίνεται και στα επιτόκια που βρίσκονται σε επίπεδα προ του 2003.

Τα θετικά μέτρα της τελευταίας περιόδου υιοθετήθηκαν  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενταγμένα σε στρατηγικό σχεδιασμό. Όλα πρέπει να είναι κοστολογημένα ώστε αν πιάνονται και οι στόχοι. Έτσι δε θα λαμβάνονται χωρίς οριζόντια μέτρα, ώστε να στηριχθούν τα πιο αδύναμα στρώματα αλλά κ η μεσαία τάξη.

Χρειάζονται συνεχείς παρεμβάσεις, υπάρχει όμως τώρα ένας καθαρός δρόμος μπροστά μας για έναν ενάρετο κύκλο της οικονομίας, που γεννά αισιοδοξία για την πορεία της χώρας.

Επικεντρώνοντας τη συζήτηση στο ασφαλιστικό, τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης και στελέχη της ΝΔ κάνουν δηλώσεις για ασφαλιστικό Πινοσέτ, δηλαδή υποχρεωτική  επικουρική ασφάλιση σε ιδιωτικές εταιρείες.

Επεσήμανε ότι η ΝΔ δεν έχει παρουσιάσει ακριβώς το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, αφού πρώτα ξηλώσει του νόμο Κατρούγκαλου. Έχει όμως ομολογήσει, τόσο ο αρχηγός της, όσο και στελέχη της, τι θα κάνει με τις επικουρικές συντάξεις. Τα χρήματα θα πάνε από τα δημόσια ταμεία στις ιδιωτικές ασφαλιστικές, με όλο το ρίσκο, βλέπε ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ. Η ΝΔ επιμένει να μην απαντά πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις, όταν λείψουν οι υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές.