- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Πέτη Πέρκα στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο Open (videos)

Οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κατάρρευση της χώρας. – Τι κρίνεται σ αυτές τις εκλογές.

Η αντιπολίτευση ακολουθεί μια στρατηγική λήθης, προσποιούμενη ότι η ιστορία στη χώρα ξεκίνησε το 2015 και για ότι έχει συμβεί ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές κρίνεται όλο το πολιτικό σύστημα, ο κόσμος δεν αποφασίζει πια για το «ναι» ή «όχι» στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για το ποια κυβέρνηση θα καθορίσει την επόμενη μέρα το μέλλον του τόπου.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουμε είναι ποια χώρα παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ποια ποσοστά βρισκόταν η ανεργία, πόσο είχε μειωθεί το ΑΕΠ, πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν και τι κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση: έξοδος απ’ τα μνημόνια, ρύθμιση δυσθεώρητου χρέους 320 δις, για το οποίο δεν ευθυνόταν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο ελληνικός λαός. Την ίδια στιγμή κράτησε όρθια την κοινωνία  μέσα στην ανθρωπιστική κρίση, και έδωσε πρόσβαση στους ανασφάλιστους.

Τώρα πια μπορούμε να δούμε ποια είναι η επόμενη μέρα και τι σχεδιάζουμε γι αυτήν.

Το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών σε καμία περίπτωση δε σημαίνει κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε δεύτερο κόμμα και παραμένει στρατηγικός πόλος στην αριστερά- κεντροαριστερά- προοδευτική συμμαχία

Ένας πρωθυπουργός και ένα κόμμα κρίνονται από την πολιτική που εξαγγέλλουν και εφαρμόζουν και δεν είναι μπορεί να αποτελεί επιχείρημα της αντιπολίτευσης η διεύρυνση της συμμαχίας.

Το ΚΙΝΑΛ και η ΝΔ ισχυρίζονται ότι ο λαός τιμώρησε το ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς να κάνουν αυτοκριτική για τη λάθος πολιτική, το λάθος παραγωγικό μοντέλο, για τις ευθύνες τους στη δημιουργία του χρέους 320 δις της χώρας και για θέματα διαφθοράς που διαρκώς βγαίνουν στην επιφάνεια, δεν είναι δυνατόν να ξαναβγαίνουν μπροστά και να ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού