- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η πολιτική της παραπλάνησης!

Συνειδητά μέχρι τώρα, σε όλη την προεκλογική εκστρατεία έχω επικεντρωθεί αποκλειστικά στον θετικό λόγο και στις προτάσεις για την επόμενη μέρα, προκειμένου όλοι μαζί να μπορέσουμε να προχωρήσουμε προς το μέλλον.

Ωστόσο, η σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας, που από την πρώτη στιγμή επέλεξα να χτίσω μαζί σας, μου επιβάλλει να επιδιώξω την αποκατάσταση της πραγματικότητας και της αλήθειας, προκειμένου να επιλέξετε με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό τρόπο τον επόμενο εκπρόσωπο της περιοχής μας στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, αφού πρόδωσε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, αφού διέψευσε την ελπίδα, απογοήτευσε τις προσδοκίες και παραπλάνησε τους πολίτες, συνεχίζει, χωρίς αιδώ, την πολιτική της παραπλάνησης.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τις λοιπές προεκλογικές ανακρίβειες, τις οποίες ακούμε σε πανελλαδικό επίπεδο και τις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε σε αυριανή μου συνέντευξη στο ραδιόφωνο αλλά και στην κεντρική ομιλία το βράδυ της Παρασκευής, στις 21.00 μπροστά από το εκλογικό κέντρο στη Φλώρινα, σε τοπικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να κρύψει την κυβερνητική ανυπαρξία του, αναφέρεται σε «ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ» έργα στην περιοχή μας το 2015 – 2019 !

Παρουσιάζουν, παραπλανητικά, έργα τα οποία εντάχθηκαν πολύ νωρίτερα, ως έργα του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Φλώρινας κατά τη χρονική διάρκεια 2015-2019. Καμαρώνουν ουσιαστικά για το ΤΙΠΟΤΑ και την ανυπαρξία τους!

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σας παραθέτουμε αναλυτικά τη διαδικασία εξέλιξης των έργων στην Π.Ε. Φλώρινας και θα επανέλθουμε με στοιχεία για τους υπόλοιπους τομείς.

Αρδευτικό έργο Παρωρίου: : ΨΕΜΑ το έργο δεν έγινε. Η μελέτη δημοπρατήθηκε το 2012 και χρηματοδοτήθηκε από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με π/υ 257.522,98 € . Το 2014 υπογράφηκε η σύμβαση της μελέτης. Τον Ιούνιο του 2016 ολοκληρώθηκε η μελέτη. Το έργο εντάχθηκε στο νέο Πρόγραμμα 2014-2020 τον Μάιο του 2019 τέσσερις ημέρες πριν τις Περιφερειακές εκλογές!!! Καμαρώνουν γιατί τέσσερα σχεδόν χρόνια δεν έκαναν τίποτα;

Αρδευτικό έργο Τριανταφυλλιάς: ΨΕΜΑ το έργο δεν έγινε. Το έργο μαζί με την μελέτη εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης το 2013 και χρηματοδοτήθηκε τότε με π/υ 30εκ€. Το 2015 ολοκληρώθηκε η μελέτη. Το έργο εντάχθηκε στο νέο Πρόγραμμα 2014-2020 τον Μάιο του 2019 τέσσερις ημέρες πριν τις Περιφερειακές εκλογές!!! Καμαρώνουν γιατί τέσσερα σχεδόν χρόνια δεν έκαναν τίποτε!

Aρδευτικό Δίκτυο Πρεσπών: ΨΕΜΑ το έργο δεν έγινε. Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης το 2011 από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και χρηματοδοτήθηκε η μελέτη ως πρώτο υποέργο με π/υ 399.604,00 € (με ΦΠΑ)

Η σύμβαση υπογράφηκε το 2013. Η μελέτη καθυστέρησε και ολοκληρώθηκε το 2018!!! Το έργο εντάχθηκε στο νέο Πρόγραμμα 2014-2020 τον Μάιο του 2019 τέσσερις ημέρες πριν τις Περιφερειακές εκλογές!!! Καμαρώνουν γιατί πέντε χρόνια το μελετούσαν.

Υπενθυμίζουμε ότι τα Γρεβενά, που είναι πιο μικρός Νομός, έχουν περίπου 25 φράγματα, ενώ από τα φράγματα της περιοχής μας κανένα, δυστυχώς, δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμα όπως πρέπει, παρά τη διέλευση τόσων ετών.

Χαρακτηρισμός ως «μειονεκτικών όλων των περιοχών του νομού για να συνεχιστεί η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης.:

Πάνω από το 50% της εξισωτικής αποζημίωσης χάθηκε οριστικά για τους κτηνοτρόφους της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας. Η εκ των υστέρων διόρθωση αν και όποτε γίνει, απλά τους επιστρέφει κάτι που δικαιωματικά τους ανήκε και από κυβερνητική ανικανότητα χάσανε οι κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας και της Φλώρινας. Για πρώτη φορά το έτος 2016 οι κτηνοτρόφοι βίωσαν την απώλεια σημαντικών κονδυλίων. Οι πραγματικοί δικαιούχοι της ορεινότητας των περιοχών υπέστησαν μειώσεις της τάξεως του 50%. Αυτό σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές σε γάλα και κρέας οδηγούν τον κλάδο σε αφανισμό. Γι αυτό κρείττον το σιγάν.

Έγκριση προγράμματος 359 νέων αγροτών

Αφού καθυστέρησαν τρία χρόνια την ένταξη των νέων αγροτών στο πρόγραμμα δεν πρόβλεψαν επαρκή κονδύλια. Το 35% των νέων αγροτών (359 αγρότες) βρέθηκε από αβλεψία της κυβέρνησης και της Περιφέρειας εκτός προγράμματος. Η εκ των υστέρων διόρθωση και η ένταξη τους στο πρόγραμμα με τεράστια καθυστέρηση δεν αποτελεί επίτευγμα…. Πολλοί αγρότες λόγω καθυστέρησης εγκατέλειψαν το σχέδιο τους και άλλοι έχασαν χρήματα. Δείχνει ότι δεν έχουν αντιληφθεί στον ΣΥΡΙΖΑ τι πραγματικά έγινε …

De minimis Ροδακινοπαραγωγών 2017-2018.

Η αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών από τις ζημιές που προκάλεσαν οι κακές καιρικές συνθήκες με de minimis, δηλαδή από χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού ήταν θετική. Αλλά δεν αναφέρουν τίποτα για τους άλλους κλάδους καλλιεργειών που επίσης είχαν πληγεί

Πανεπιστήμιο

Πέντε χρόνια δεν στέγασαν ακόμη την Σχολή Καλών Τεχνών

Το Τμήμα Κινηματογράφου πήγε στην Πτολεμαΐδα και διασπάστηκε η Σχολή Καλών Τεχνών.

Περιβάλλον

Ο Φορέας Διαχείρισης έχει έδρα την Καστοριά. ΧΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ.

Το Πάρκο Πρεσπών είναι θεσμοθετημένο με την τριεθνή συμφωνία επί πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη, με την επωνυμία «Βαλκανικό Πάρκο Πρεσπών»

Υγεία

Το Νοσοκομείο Φλώρινας έχασε κονδύλια από το ΕΣΠΑ και έχει τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Το Πολυδύναμο Πρεσπών μένει να το δούμε να λειτουργεί

Διασυνοριακή συνεργασία

Ναι σαν στόχευση και ζητούμενο η οικονομική συνεργασία.

Ωστόσο, σήμερα το ισοζύγιο οικονομικών συναλλαγών είναι αρνητικό με τα Σκόπια για την Φλώρινα. Απαιτούνται διαρθρωτικές αλλαγές και θεσμική κατοχύρωση.

Αντίστοιχα, η Νέα Δημοκρατία, με πρόφαση την δήθεν ανάπτυξη ως αντίβαρο της οικονομικής καταστροφής που παραλαμβάνει θέλει να μεταμορφώσει την Ελλάδα. Προς ποια κατεύθυνση άραγε? Γιατί δεν δεσμεύονται για τίποτα? Ο νεοφιλελευθερισμός της ΝΔ, μόνον κοινωνικές ανισότητες μπορεί να φέρει και να μεγενθύνει τα προβλήματα!

Επιλέγουμε την οδό της ΑΛΗΘΕΙΑΣ απέναντι στο ψέμα και την παραπλάνηση.

Με σεβασμό στους πολίτες της Φλώρινας ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ την πραγματικότητα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΡΕΝΟ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!

Επιλέξτε τη γνώση και την ειλικρίνεια.

Πάρτε θέση. ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

 

Στυλιανός Δ. Μαυρίδης

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω,

Διδάκτωρ Νομικής ΑΠΘ

Υπ. Βουλευτής ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ Φλώρινας