- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Απολογισμός των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του δήμου Φλώρινας

Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Φλώρινας πραγματοποίησε τις εκδήλωσες «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019», οι οποίες αισίως φτάνουν το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, στο τέλος τους. Εκδηλώσεις οι οποίες έδωσαν την δυνατότητα σε όλους τους δημότες και τους επισκέπτες να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της ζωής και να ψυχαγωγηθούν ποιοτικά.

Το φετινό καλοκαίρι στις εκδηλώσεις μας αξιοποιήθηκε, κυρίως, το ντόπιο πολιτιστικό δυναμικό, το οποίο δημιούργησε ένα μαγευτικό δεκαπενθήμερο γεμάτο με ενδιαφέρουσες δράσεις πολιτισμού. Κι αυτό τεκμηριώθηκε από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019, με εκθέσεις κι επίσημη έναρξη στις 17 Αυγούστου, και πραγματοποιήθηκαν ως το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, κυρίως, στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας, αλλά και στο Νέο Πάρκο, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας και στο  Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Νικόλαου Φλώρινας. Ο ποταμός Σακουλέβας, για μια ακόμη φορά, υπήρξε το κέντρο των εκδηλώσεών μας, καθώς και το κέντρο αναψυχής των συνδημοτών και των πολλών επισκεπτών μας, ενώ παράλληλα, συνδιοργανώσαμε με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους πλήθος εκδηλώσεων για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019» περιελάμβανε:

Για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων και εκδηλώσεων ευχαριστούμε θερμά τους παρακάτω Συλλόγους και συμπολίτες μας.

Για το Φεστιβάλ των Παραδοσιακών Χορών:

Για τις Χορευτικές και γυμναστικές επιδείξεις:

Για τις Μουσικές συναυλίες:

Για τις Αθλητικές δραστηριότητες:

Για τις Εναλλακτικές πολιτιστικές δράσεις τους συμπολίτες μας:

Για την αποδοχή των τιμητικών διακρίσεων:

Ως Δημοτική Αρχή όλα τα χρόνια, μέχρι και σήμερα που λήγει η παρούσα δημοτική αρχή, προσπαθήσαμε για την προσφορά των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους Δημότες μας, για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους, για την δημιουργία ευκαιριών ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης, όπως ήταν ο στόχος και η δέσμευσή μας από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μας που συμμετείχαν εθελοντικά και συνέβαλαν αποτελεσματικά στην επιτυχία των εκδηλώσεων βοηθώντας να βγει ένα απαιτητικό πρόγραμμα με τα ελάχιστα χρήματα, γεγονός σημαντικό στην εποχή που ζούμε, αφού φέτος οι δαπάνες για τις εκδηλώσεις μας ήταν στο ύψος των 12.000 ευρώ, ποσό ελάχιστο σε σχέση με άλλες χρονιές.

Επίσης, ευχαριστώ τον Δήμαρχο, κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, για την εμπιστοσύνη του, όλους τους Αντιδημάρχους και, ιδιαιτέρως, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Νικόλαο Δούμτση, για την πολύτιμη συνδρομή του, καθώς και τους συνεργάτες μου, Διευθυντές υπηρεσιών, Προϊσταμένους, και όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο Φλώρινας, που διαθέσανε ατέλειωτες ώρες, προκειμένου να συντονίσουν το πλήθος των εκδηλώσεων.

Κλείνοντας, ευχαριστίες θερμές σε όλους εσάς τους συνδημότες μας για τη μαζική σας συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Η στήριξη του τοπικού μας πολιτιστικού δυναμικού και του παραγόμενου πολιτιστικού έργου αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές και για την συνέχεια του όμορφου και ιστορικού Δήμου μας!

Όλγα Μούσιου Μυλωνά

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας