- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Οι μάσκες βγαίνουν… Ο αγώνας συνεχίζεται!

Άρθρο του Π. Γ. Γώγου

Συμφωνούμε ότι όπως κάθε νέα αρχή θέλει τον χρόνο της έτσι και κάθε νέα κυβέρνηση θέλει και αυτή στο ξεκίνημά της κάποια επιείκεια και κατανόηση μέχρι να βρει τον δρόμο της… αλλά ως εδώ. Περίμενα στωικά να δω το πρόσωπο της νέας κυβέρνησης και η αλήθεια είναι ότι σε πολλούς τομείς (λ.χ. οι επιλογές προσώπων -υπουργοί, γραμματείς, επικεφαλής γραφείων) και, κυρίως, στο μείζον εθνικό θέμα της «συμφωνίας της προδοσίας» της λίμνης, οι όποιες υποψίες και αμφιβολίες που είχα στο μυαλό μου, επιβεβαιώθηκαν στον μέγιστο βαθμό. Πασοκογενείς, πρώην αριστεριστές -όλοι τους νεοταξίτες-,τοποθετούνται σε καίρια πόστα της κυβέρνησης, λες και έχουν εκλείψει τα ικανά στελέχη από το κυβερνών κόμμα.

Νέα ήθη ή νέες πολιτικές συναλλαγές;

Από την πρώτη, κιόλας, στιγμή, η ρητορική των «παλατιανών» της κυβέρνησης, παρουσιάζει μια «ερμαφρόδιτη» στάση καταδεικνύοντας ότι, «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» των όψιμων Μακεδονολάγνων της ΝΔ, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μόνο στάχτη στα μάτια του λαού (ιδιαίτερα αυτού της Μακεδονίας),στάση καθαρά ψηφοθηρική, δημαγωγική, επαίσχυντα καιροσκοπική. Οι μάσκες έφυγαν μαζί με τις στολές των μακεδονομάχων, πριν καν ακόμα ζεσταθούν οι καρέκλες και τσαλακωθεί το απαραίτητο «κουστούμι εργασίας» που τους δόθηκε. Προέβηκαν σε δηλώσεις που είναι παράλληλες και εφάμιλλες με αυτές των προηγούμενων… ιδεολόγων της Φασιστεράς, επικαλούμενοι ως «άλλοθι» μια dejure και defacto διεθνή συμφωνία, λησμόνησαν την ακύρωση που υπόσχονταν.( « έχει σοβαρά ελαττώματα αλλά μπορούν να αμβλυνθούν μέσα από τη συνολική ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων» Κ. Μητσοτάκης σε Α. Μερκελ).

Ξαφνικά σιγή ιχθύος καλύπτει τα πάντα που αφορούν το μέγιστο θέμα της εκχώρησης κάθε τι Μακεδονικού στους βόρειους γείτονές μας. Αμήχανα χαμόγελα, περιπαικτική έως και υπερφίαλη συμπεριφορά από τους νεοεκλεγέντες εκπροσώπους μας, που ξεχνούν ότι ο λαός που βγήκε στους δρόμους και διέσυρε τους προηγούμενους δεν θα διστάσει να πράξει το ίδιο αν νιώσει ότι υπάρχει «εθνικός εμπαιγμός».

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, γινόμαστε θεατές των κάθε είδους «λατρευτικών» εκδηλώσεων όλων εκείνων που μόνο πόνο δυστυχία και θάνατο έφεραν -ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Εδώ και δεκαετίες παρακολουθούμε την επικράτηση της αριστερής εκδοχής της ιστορίας, που επιλεκτικά ξεχνά τα εγκλήματα που έγιναν στο όνομα της «αριστεράς» (από δολοφονίες έως ξεκλήρισμα ολόκληρων οικογενειών και χωριών), ένα οργανωμένο σχέδιο διαστροφής της ιστορίας και αποσιώπησης ευθυνών, όπου οι θύτες μεταμορφώνονται σε θύματα, οι προδότες σε ήρωες και οι υπερασπιστές του έθνους σε «μιάσματα». Κάπως έτσι, οι συνεχιστές εκείνων εκτέλεσαν άψογα το σχέδιο της λίμνης, συνέχεια του παλαιού σχεδίου του 1949, που έβλεπε την Μακεδονία ως ξεχωριστό κράτος μιας κομμουνιστικής-σλαβικής-βαλκανικής ομοσπονδίας…». (Χ. Σαρζετάκης 1999 Αναδημοσιεύεται από το site Ινφογνώμων Πολιτικά.) http://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/08/1946-1949.html

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι οι «νταβατζήδες της εξουσίας» είναι παρόντες και συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, φαίνεται ότι οι «παγκόσμιοι ρυθμιστές» των λαών και «καταστροφείς» των εθνών, περνάνε τα σχέδια μιας νέας Άλωσης του «έθνους των Ελλήνων».

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, απαξιώνεται και λησμονιέται ο αγώνας εκείνων που με το αίμα τους κράτησαν ελεύθερη την Ελλάδα.

Εμείς θα προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε, να αντέξουμε, να μην υποχωρήσουμε.

Θα τιμήσουμε όπως αρμόζει όσους πολέμησαν και θυσιάστηκαν για μια ελεύθερη Μακεδονία, για μια ελεύθερη Ελλάδα!

Θα τιμήσουμε τους Νεκρούς στο Γράμμο και στο Βίτσι την

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

όπως τους αξίζει!

70 χρόνια μετά ο Αγώνας για την Μακεδονία συνεχίζεται!

Έχουμε χρέος να τιμήσουμε αυτούς που κράτησαν την Ελλάδα Ελεύθερη!