- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στο Μεσονήσι για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου (video, pics)

Με πολύ κέφι και χορό ολοκληρώθηκαν οι διήμερες λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μεσονήσι, που συνδιοργάνωσαν ο πολιτιστικός σύλλογος «Δρυάδες» Μεσονησίου, η τοπική κοινότητα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο.

Στις 14 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Λάλογλης, η οποία μεταφέρθηκε από τους Έλληνες του Πόντου στο Μεσονήσι, όταν ήρθαν ως πρόσφυγες μετά από τις διώξεις που υπέστησαν από τους μουσουλμάνους της περιοχής.

Στις 15 Αυγούστου το πρωί, τελέστηκε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεσονησίου, στον οποίο παρευρέθηκε πλήθος πιστών. Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων με παραδοσιακό πανηγύρι, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Τάκη Σεβαστόπουλου, καθώς και δυο νέους καλλιτέχνες της ποντιακής μουσικής, τον Αλέξη Ακριτίδη στο τραγούδι και τον Τριαντάφυλλο Ταρατσίδη στην λύρα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της γ.γραμματέα του συλλόγου «Δρυάδες» Παρασκευής Μαυρομμάτη για την γενοκτονία που υπέστη ο ποντιακός ελληνισμός και συνεχίστηκε με την εμφάνιση του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» που παρουσίασε χορούς της τοπικής μας παράδοσης. Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ κέφι και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.