- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πρέσπες 2019: Πάολα, Λέκκας και Φερεντίνου για τα 95 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη (video, pics)

Χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν κάθε γωνιά του νέου πάρκου της Φλώρινας για τη μεγάλη συναυλία των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2019», αφιερωμένη στα 95 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη.

Η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» μαζί με τους Βασίλη Λέκκα, Πάολα και τη Φλωρινιώτισσα Έλενα Φερεντίνου προσέφεραν μοναδικές μουσικές στιγμές και καταχειροκροτήθηκαν.

Παρούσα στη συναυλία και η κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτα, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι από κάθε φάσμα του πολιτικού χώρου και σύσσωμη η τοπική ηγεσία.

Πριν την έναρξη της συναυλίας χαιρετισμό απηύθυναν η αντιδήμαρχος Φλώρινας Όλγα Μούσιου, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, οι βουλευτές Γιάννης Αντωνιάδης και Πέτη Πέρκα, καθώς και ο καλλιτεχνικός διευθυντής των «Πρεσπών» Γιώργος Λιάνης.

Ο κ. Λιάνης, μάλιστα, αναφέρθηκε στα 30 χρόνια του θεσμού κάνοντας μια μικρή αναδρομή, χαρακτηρίζοντας το Φεστιβάλ ως «βαθιά πολιτικό και όχι κομματικό», ενώ έδωσε και απάντηση σε όσους έκαναν κριτική στην επιλογή της Πάολα για τη συγκεκριμένη συναυλία λέγοντας πως ήταν απόφαση του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη.

Δείτε στο video αποσπάσματα από τη συναυλία.