- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

ΣΥΡΙΖΑ και Πέρκα για την αναστολή λειτουργίας των διετών προγραμμάτων σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης

Την πρώτη επίθεση στην παιδεία και την επαγγελματική εκπαίδευση δέχεται η περιοχή μας, αφού όπως δήλωσε σήμερα η Υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης της Ν.Δ. κ. Ν. Κεραμέως,  αναστέλλεται η λειτουργία των Διετών Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης εντός των Α.Ε.Ι.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα λειτουργήσουν τα δύο τμήματα διετούς εκπαίδευσης με έδρα την Φλώρινα και συγκεκριμένα η ειδικότητα Τεχνικού Αμπελουργίας – Οινολογίας (Τμήμα Γεωπονίας) και Αργυροχρυσοχοΐας (Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών), που εγκρίθηκαν και συστήθηκαν στο ΦΕΚ Β’ 2843/05-07-2019 και ήταν έτοιμα να υποδεχτούν αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Είναι λοιπόν τουλάχιστον υποκριτικό ο κυβερνητικός βουλευτής του νομού κ. Ι. Αντωνιάδης να δηλώνει ότι η παράταξή του ξεκινά την κυβερνητική της θητεία χτίζοντας και δημιουργώντας. Τελικώς, πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Ν.Δ., τους υπουργούς και τα στελέχη της είναι η πλήρης απορρύθμιση της παιδείας, η αποδόμηση και η κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της. Κι αυτό διότι λαμβάνει μέτρα με ταξικό πρόσημο με στόχο οι απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να οδηγούνται στους ιδιωτικούς φορείς κατάρτισης (ιδιωτικά ΙΕΚ, κολλέγια).  

Που βρίσκονται όλοι αυτοί οι λαλίστατοι, πολυγραφότατοι και ένθερμοι υποστηρικτές και στελέχη της Ν.Δ., οι οποίοι/ες μιλούσαν για «σπέκουλα» και δήλωναν περίτρανα ότι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της περιοχής και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας; Που βρίσκονται όλοι εκείνοι οι φορείς που με θέρμη συνεδρίαζαν, ανησυχούσαν και δημοσίευαν για την απώλεια τμημάτων, καθηγητών και συρρίκνωση της παιδείας της πόλης; Αναμένουμε να δούμε θέσεις – αντιδράσεις, μέτρα και αντιστάσεις.

Υπενθυμίζουμε στον λαό της Φλώρινας ότι η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α νομοθέτησε με γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου, έλαβε υπόψιν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τα τρομακτικά επίπεδα της ανεργίας αλλά και το υψηλό ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό έργο που συντελείται στην περιοχή μας. Δεν θα τους αφήσουμε να μας στερήσουν το μέλλον μας και θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Φλώρινας Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα