- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ξεκίνησαν οι συνεργασίες επιχειρήσεων της Φλώρινας με επιχειρήσεις της Πάφου (video)

Θετικός είναι ο απολογισμός της επίσκεψης Κυπρίων επιχειρηματιών από την Πάφο στη Φλώρινα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σάββα Σαπαλίδη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου, από την επίσκεψη αυτή ανοίγονται νέες προοπτικές συνεργασίες με επιχειρήσεις της Φλώρινας, όπως π.χ. το Συνεταιρισμό Βοκερίας Μανιακίου και την ΒΙΟΦΛΩ.

Ο κ. Σαπαλίδης ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας μεταξύ των Επιμελητηρίων Φλώρινας και Πάφου, προκειμένου να ανταλλάσσονται πληροφορίες μεταξύ των μελών, τόσο ως προς τα προϊόντα, όσο και ως προς την εξεύρεση προσωπικού.

Παράλληλα, ανέφερε πως υπάρχει η πρόθεση δημιουργίας γαλακτοβιομηχανίας στην περιοχή μας από πλευράς Κύπριου επιχειρηματία.

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γρηγόρης Σιάτσκας, αναφέρθηκε στη συνέχεια στην τουριστική προοπτική της Φλώρινας σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως μέσω της συνεργασίας με το Επιμελητήριο Πάφου μπορούν να ανοίξουν οι πόρτες των αγορών και σε άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ.

Στη συνέντευξη έγιναν ακόμη αναφορές σε συνεργασίες και σε άλλους τομείς, όπως στον κυνηγετικό τουρισμό.

Το λόγο πήραν ακόμη ο αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού Βοκερίας Μανιακίου Σάββας Κουρτπαρασίδης και ο επιχειρηματίας Κώστας Μπουτάκης από την ΒΙΟΦΛΩ, που αναφέρθηκαν στη συνεργασία τους με τους Κύπριους.