- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην ορεινή Κέλλη

Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κωνσταντινίδης

Πηγή: Romfea.gr


Θερμή υποδοχή αποτμήματος Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Αυγούστου στον περικαλλή Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ορεινή Κέλλη Φλώρινας.

Τα Ιερά Λείψανα κόμισε προς ευλογία των πιστών και κατόπιν αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης Άνω Μετεώρων Θεσσαλονίκης, Αρχ. Ευγένιος Καρατζάς.

Τα Ιερά Λείψανα είναι δωρεά της κ. Βασιλικής Ράλλη προς την ενορία, στο κτήμα της οποίας βρέθηκαν.

Στη συνέχεια τελέστηκε εσπερινός με συμμετοχή κληρικών από ολόκληρη τη Μητροπολιτική Περιφέρεια, ενώ ακολούθησε αρτοκλασία υπερ υγείας των κατοίκων του οικισμού.

Εκπροσωπώντας τον οικείο Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδορράχης Αρχ. Ιωαννίκιος Αθανασιάδης προσφώνησε τον π. Ευγένιο, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο.

Ο π. Ευγένιος αναφέρθηκε με θεολογικό τρόπο, τόσο στη δύναμη που αντλούν οι πιστοί από τα Ιερά Λείψανα των Αγίων, όσο και στα ποικίλα θαύματα που πραγματοποιούν καθημερινά οι Άγιοι, τα Λείψανα των οποίων προσκόμισε.

Παράλληλα ευχαρίστησε θερμά τον εφημέριο της κοινότητας π. Χρήστο Κεμανετζίδη, ο οποίος με τη σειρά του ανταπέδωσε τις ευχαριστίες τόσο στον ίδιο όσο και στους ενορίτες του.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή έσπευσε στον Ιερό Ναό ώστε να προσκυνήσει και να λάβει την ευλογία των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ