- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αγιασμός για τη νέα χρονιά στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Φλώρινας (video, pics)

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε και ουσιαστικά η νέα σχολική χρονιά στο Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Φλώρινας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο οποίος ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μια δημιουργική χρονιά, ενώ παράλληλα αναγνώστηκε και το μήνυμα του για τη νέα χρόνια, το οποίο απευθύνεται στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στον αγιασμό παρέστησαν και χαιρέτησαν ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Ηλίας Μούλελης και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Παύλος Ιωάννου.

Ο διευθυντής του σχολείου, Σάββας Σαββίδης, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του στην αξιοσύνη, στην ελπίδα και στην υπομονή, τις τρεις αρετές για την επιτυχημένη μάθηση, ενώ επιπρόσθετα υποστήριξε πως «πρότυπο για όλους όσους απαρτίζουν τον κόσμο της παιδείας, ας αποτελεί το πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Πρότυπο που προσκαλεί σε τολμηρή αλλαγή. Ίσως η μεγαλύτερη ασθένεια της παιδείας μας σήμερα να είναι η κατά το μάλλον ή ήττον ανυπαρξία της σχέσεως διδασκάλου-μαθητού, η οποία έχει υποπέσει σε σχέση εκπαιδευτή-εκπαιδευόμενου. Μόνον όμως όταν η συμβατική σχέση διδάσκοντος-διδασκομένου αντικατασταθεί από την ουσιώδη και προσωπική σχέση διδασκάλου-μαθητού, θα ξαναβρεί η παιδεία μας την απωλεσθείσα ομορφιά της. Αυτή θα είναι πράγματι και η σπουδαιότερη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».