- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αγροτική Ένωση Συνεταιρισμών Φλώρινας: σταθερά απέναντι στους αγρότες της πόλης μας

Με την απόφαση της φωτογραφίας το ΔΣ της Ένωσης πληροφορεί τους παραγωγούς της πόλης πως αποκλείει από τα ψυγεία του συνεταιρισμού τα φρούτα της πόλης. Η διοίκηση της Ένωσης, παρά το κείμενο υπογραφών παραγωγών της λαϊκής αγοράς αλλά και τις διαμαρτυρίες παραγωγών, κλείνει τα ψυγεία για Αχλάδια & Μήλα.

Την ίδια ώρα αντιμετώπισε με ωμούς εκβιασμούς τους παραγωγούς «αν ΔΕΝ παίρνεις φάρμακα από την Ένωση ΔΕΝ έχεις δικαίωμα στα ψυγεία», αλλά και με απαράδεκτο – υβριστικό ύφος «εμείς εδώ έχουμε σοβαρά θέματα ΔΕΝ θα ασχολούμαστε με μαλ..». Τα παραπάνω μπορούν να επιβεβαιώσουν εκτός από τους φρουτοπαραγωγούς Α.Τ. και Α.Κ., και  δύο δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Φλώρινας.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτη και πρέπει να ακυρωθεί, αφού αφήνει έκθετους τους παραγωγούς της πόλης, ωθεί την παραγωγή του νομού σε ψυγεία όμορων νομών, αυξάνει το κόστος παραγωγής/αυξάνοντας τις τελικές τιμές αφού προστίθενται τα έξοδα μεταφοράς, αποτελεί πλήγμα για την παραγωγή της πόλης.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου θα αποτελέσει ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας!

Είναι επιτακτική ανάγκη να καταφέρουν οι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα να οργανωθούν σε ΝΕΑ ΒΑΣΗ, σύμφωνα με τις ανάγκες της παραγωγής το 2020. Η κραυγαλέα  απόφαση της Ένωσης μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για μια πραγματική παραγωγική & διεκδικητική οργάνωση, πέρα και έξω από τη γραφειοκρατία και τα εκφυλιστικά φαινόμενα των ΠΑΣΕΓΕΣ – ΣΥΔΑΣΕ κλπ. Αξιόλογες προσπάθειες ήδη υπάρχουν στο Νομό μας τόσο σε επίπεδο αγώνα (επιτροπή μπλόκων), όσο και σε παραγωγική βάση (το χωριό Πύργοι).

Οι παραγωγοί της πόλης θα πρέπει να κινηθούμε άμεσα για τα φλέγοντα ζητήματά μας, αλλά πολύ περισσότερο να ξεφύγουμε από τον αδιέξοδο ατομικό δρόμο ως πολιτική επιλογή…

***

Απαραίτητη επισήμανση: τα παραπάνω ΔΕΝ αφορούν σε καμία περίπτωση τους εργαζόμενους της ένωσης οι οποίοι ευσυνείδητα εκτελούν τα καθήκοντά τους, αλλά τις επιλογές της Διοίκησης.

Τζώτζης Βασίλης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – Νέος αγρότης