- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αντίδραση του Τρύφωνα Γρομπανόπουλου για τον ορισμό του Στέλιου Δεμερτζίδη ως αντιδημάρχου Αμυνταίου

Στις εκλογές ο συνδυασμός μας έδωσε έναν ωραίο και έντιμο αγώνα με σεβασμό στην αβίαστη βούληση και στην ελευθερία επιλογής των πολιτών.

Από την επόμενη μέρα των εκλογών, δηλώσαμε ότι πρόθεση μας είναι να συνεργαστούμε με όλους για το καλό των δημοτών και την ανάπτυξη του τόπου μας. Διαβεβαιώσαμε τους δημότες ότι στα έδρανα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου θα αγωνισθούμε με ήθος, αξιοπρέπεια, και διαφάνεια.

Ταυτόχρονα όμως επισημάναμε ότι θα αντιδρούσαμε σε οτιδήποτε αντιβαίνει τις αρχές και τις αξίες που θέσαμε.

Σε όλη όμως την περίοδο, από τις εκλογές μέχρι και σήμερα, διαπιστώσαμε προσπάθειες «σαλαμοποίησης» εκλεγμένων και μη εκλεγμένων μελών της παράταξης μας. Είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε τέτοιες συγκεκριμένες πρακτικές. Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να συνεργαστούμε με ανθρώπους που από την μια μεριά προσχηματικά ζητούσαν συναίνεση και συνεργασία, και από την άλλη, από την επόμενη των εκλογών της πρώτης Κυριακής, προσέγγιζαν ανθρώπους του συνδυασμού μας προκειμένου να τους προσεταιριστούν. Αναρωτιόμαστε, πόσο ηθικό είναι αυτό;

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2019, χωρίς να υπάρχει κάποια θεσμικά παραταξιακή σύγκλιση, σε μια προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων καταστάσεων και διάσπασης, λάβαμε επίσημα έγγραφο αίτημα του δημάρχου για ορισμό του εκλεγμένου Δημοτικού Σύμβουλου του Συνδυασμού μας, Δεμερτζίδη Στυλιανού, ως αντιδημάρχου. Η έγκριση σε ένα τέτοιο προαποφασισμένο αίτημα, με μοναδικό χαρακτηριστικό την λήψη θέσης ευθύνης, δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Πιστεύουμε ότι το να είσαι αντιδήμαρχος δεν έχει μόνο ένα διαχειριστικό αντικείμενο, σημαίνει ότι αναφέρεται σε μία πολιτική αυτοδιοικητική παράταξη, ότι κάτι εκπροσωπείς και από κάπου δέχεσαι εντολές.

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2019, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δεμερτζίδης υπέβαλλε αίτημα ανεξαρτητοποίησης από τον Συνδυασμό μας. Στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 ορίστηκε με απόφαση του δημάρχου, αντιδήμαρχος.

Η συναίνεση μας σε παρόμοια σχετικά αιτήματα σε όλες τις βαθμίδες διοίκησης του Δήμου, με τα συγκεκριμένα δεδομένα θα είναι αρνητική. Θα ήταν αντίθετη σε όλα αυτά που δεσμευτήκαμε στους ψηφοφόρους μας και στους δημότες, και σε όλα αυτά που «πιστέψαμε».

Το τι πράττει ο καθένας μας βρίσκεται πάντα στην κρίση της κοινωνίας.

Από το Γραφείο Τύπου