- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γεράσιμος Θωμάς από τη Φλώρινα: «Η κοινωνία θα πρέπει να κοιτάξει καινούργιες δραστηριότητες» (video, pics)

Μηνύματα προς την τοπική κοινωνία έστειλε από τη Φλώρινα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, αμέσως μετά τη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς.

«Η κοινωνία θα πρέπει να έχει περισσότερη κινητικότητα. Μπορεί να έχει συνηθίσει να έχει έναν κύριο εργοδότη, θα πρέπει όμως ο νέος κόσμος να κοιτάξει καινούργιες δραστηριότητες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θωμάς αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων, τα οποία ετέθησαν από τους φορείς.

Για την τηλεθέρμανση της Φλώρινας και της Μελίτης τόνισε πως μπορεί να προχωρήσει άμεσα και με τους πόρους του κράτους και με τις μελέτες που έχουν γίνει.

Για το ανταποδοτικό τέλος ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ληφθούν αποφάσεις για τη σύσταση των αρμόδιων επιτροπών που θα αναλάβουν την απόδοση του στους φορείς.

Γενικότερα ο υφυπουργός ανέφερε πως η Φλώρινα «θα μπει στο γενικότερο master plan που θα κάνουμε για όλη τη Δυτική Μακεδονία και το οποίο θα είναι εμπροσθοβαρές και θα έχει δυναμική για ανάπτυξη του πρωτογενούς, του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα και θα κάνει την περιοχή εξωστρεφή και προς τα βόρεια σύνορα».

Στη σύσκεψη τέθηκαν ακόμα η αποκατάσταση των ορυχείων, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας στη μεταλιγνιτική εποχή σε συνδυασμό με την υψηλή ανεργία της περιοχής, η πιθανότητα έλευσης του φυσικού αερίου κ.ά.

Συμμετείχαν ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κιοσές, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Άμπας, ο δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Σιάκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάββας Σαπαλίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θωμάς Ταλλίδης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης.