- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για την έναρξη της νέας σχολικής χρόνιας

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά από σήμερα. Ένας νέος κύκλος μαθημάτων αρχίζει με όρεξη για δουλειά και με την επιθυμία να γεμίσουν οι ψυχές και το μυαλό με εμπειρίες και γνώσεις.

Το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού που σημαίνει την έναρξη των μαθημάτων, μας προσκαλεί όλους σε συνεργασία, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.Οι μαθητές, στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν  τη νέα γνώση, τη μόρφωση και την προοπτική μιας καλύτερης ζωής, έχουν συμπαραστάτες τόσο το οικογενειακό τους περιβάλλον όσο και τους εκπαιδευτικούς, που με υπομονή και αγάπη δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στο εκπαιδευτικό τους έργο.

Με τη συνεργασία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας είμαστε σίγουροι ότι η νέα σχολική χρονιά θα κυλήσει ήρεμα, δημιουργικά, ευχάριστα και αποτελεσματικά. Έχουμε υποχρέωση να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η νέα γενιά να ζήσει σε ένα πιο δίκαιο, πιο αληθινό, πιο ανθρώπινο κόσμο.

Σήμερα, όλοι εμείς, προσδοκούμε και  ελπίζουμε, ότι ο ρόλος του σχολείου πρέπει να αλλάξει, για να αλλάξει και η κοινωνία μας. Σ’ αυτό το χτίσιμο του καλύτερου μέλλοντος μπορούμε  κι εμείς να έχουμε  συμμετοχή βελτιώνοντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Όλοι εμείς, βρισκόμαστε εδώ για να εκπληρώσουμε το χρέος μας απέναντι σε αυτή τη γενιά, τη γενιά του αύριο. Είναι απολύτως βέβαιο ότι όλοι μαζί θα καταθέσουμε το μεράκι και τη φαντασία μας, τη γνώση και τη δημιουργικότητα μας, για να προσφέρουμε σε αυτή τη γενιά το μέλλον που της αξίζει.

Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς καλή σχολική χρονιά, με υγεία και καλή πρόοδο στους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Ο Διευθυντής της ΔΔΕ Φλώρινας

Παύλος Ιωάννου