- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ψήφισμα του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων Φλώρινας για την εκδημία του Γιώργου Χριστιανόπουλου

Ο κος Δήμαρχος Φλώρινας και οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Φλώρινας, στο άκουσμα της θλιβερής και αναπάντεχης είδησης του θανάτου του εκλεκτού συμπατριώτη, ιατρού Γεώργιου Χριστιανόπουλου, με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης, σεβασμού κι ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο του εκλιπόντα

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ

Α. Να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την αδόκητη εκδημία του αείμνηστου ευπατρίδη Γεώργιου Χριστιανόπουλου ο οποίος αγάπησε με πάθος την ιδιαίτερη πατρίδα του και τους κατοίκους της.

Β. Να κατατεθεί ως ένδειξη τιμής κι ευγνωμοσύνης στεφάνι στη μνήμη του εξέχοντα Φλωρινιώτη.

Γ. Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.

Ο εκλιπών διατέλεσε για σειρά ετών κορυφαίος ιατρός χειρουργός, διευθυντής της Β΄ Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου» και κατά γενική ομολογία επιτυχημένος διοικητής του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ» Γ.Ν.Θ.

Ο μεταστάς υπήρξε μια χαρισματική προσωπικότητα, ένας γιατρός που τίμησε την επιστήμη του πέρα από τα όρια της Φλώρινας και την υπηρέτησε με αγάπη και αυταπάρνηση.  Σε αυτόν προσέφευγε στα δύσκολα κάθε Φλωρινιώτης.  Σεμνός και ανιδιοτελής, περήφανος κι αληθινός.

Η Φλώρινα και η ιατρική επιστήμη είναι πια φτωχότερες.  Οι αμέτρητοι ασθενείς που πέρασαν από τα χέρια του και όλοι οι συμπατριώτες του αποχαιρετούν τον Γιώργο Χριστιανόπουλο.  Έναν εξαίρετο γιατρό, έναν υπέροχο Φλωρινιώτη, έναν Άνθρωπο.

Ο Δήμαρχος

Βασίλειος Ν. Γιαννάκης

Οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Φλώρινας