- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

«Πατρίδων Γεύσεις»: Τα εδέσματα και τα έθιμα των ονομαστικών εορτών σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Πόντο και Μικρά Ασία (video, pics)

Οι ονομαστικές εορτές, τα εδέσματα και τα έθιμά τους, ήταν το αντικείμενο της φετινής εκδήλωσης «Πατρίδων Γεύσεις» που συνδιοργάνωσαν πέντε πολιτιστικοί σύλλογοι της Φλώρινας με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της καθημερινότητας των ανθρώπων.

Η Εύξεινος Λέσχη, ο Σύλλογος Θεσσαλών, ο Σύλλογος Ηπειρωτών, ο Σύλλογος Μικρασιατών και Κιουταχειωτών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παράδοση», παρουσίασαν στο κοινό τα έθιμα, αλλά και τις γεύσεις των περιοχών τους.

Η εκδήλωση «Πατρίδων Γεύσεις», μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, έχει εξελιχθεί σε θεσμό, προσφέροντας ποικιλία πολιτιστικών αγαθών. Πέραν την ανάδειξης της παραδοσιακής διατροφής, των ηθών και εθίμων που παρουσιάζει, το σημαντικότερο στοιχείο της είναι η συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας και η κουλτούρα συνεργασίας που σιγά σιγά διαμορφώνεται.