- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το ετήσιο μνημόσυνο στο Βίτσι (pics)

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 τελέστηκε στην κορυφή του όρους Βίτσι το καθιερωμένο εθνικοθρησκευτικό μνημόσυνο των χιλιάδων γενναίων ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων, Αξιωματικών και οπλιτών, που έπεσαν για την Πατρίδα κατά τον Ανταρτοπόλεμο (έτη 1946-1949).

Η εν λόγω εθνική και θρησκευτική εκδήλωση οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού μας. Το πρωί της αναφερόμενης Κυριακής τελέστηκε Θεία Λειτουργία και θρησκευτικό μνημόσυνο στον εκεί υπάρχοντα ιερό ναό, που είναι συναφιερωμένος στον άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και στον άγιο Γεώργιο τον Ελευθερωτή.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, οι παρευρισκόμενοι γενναιόψυχοι Έλληνες κι Ελληνίδες που προσήλθαν στο υπόψη αιματοβαμμένο βουνό της Φλώρινας – Καστοριάς για ν’ αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμή.Μετά το μνημόσυνο το προσκλητήριο και το χαιρετισμό ακολούθησε η κατάθεση δεκάδων τιμητικών Στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων υπερασπιστών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, δηλαδή στο Ηρώο των γενναίων στρατιωτών μας, που με το τίμιο αίμα τους έσωσαν την Ελλάδα απ’ τον όλεθρο και την καταστροφή.

Η όλη εθνικοθρησκευτική εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και με την ταυτόχρονη υπόσχεση όλων όσων παρευρεθήκαμε σ’ αυτήν, ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και θα τιμούμε εσαεί τους ήρωες πεσόντες Στρατιώτες περιόδου 1946-1949, στους οποίους η Πατρίδα μας, και ιδιαίτερα η Μακεδονία, οφείλει τη σωτηρία της απ’ τα νύχια του Κομμουνισμού, και στους οποίους οφείλουμε όλοι τη μεταπολεμική πρόοδο κι ευημερία μας.

Αναγνώστης