- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών χορών «Λυγκηστές» στο 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής Πάτμου

Το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ» συμμετείχε στο 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής, στο νησί της Πάτμου, από τις 6 – 8 Σεπτεμβρίου 2019, στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Ιερού Σπηλαίου Αποκάλυψης.

Η Πάτμος, το νησί που έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco, με τον έντονο πνευματικό χαρακτήρα και την πλούσια πολιτιστική παρουσία του, υποδέχτηκε για 8η χρονιά μερικά από τα ομορφότερα δημιουργήματα της ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης.

Η Πάτμος  αποτέλεσε σημείο συνάντησης 180 χορευτών και 30 οργανοπαικτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η ανάδειξη της πολιτισμικής ποικιλομορφίας και της καλλιτεχνικής έκφρασης, οι πολιτισμικές ανταλλαγές και η προβολή της ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης είναι οι βασικοί στόχοι του φεστιβάλ.

Σε συνδυασμό με την φροντίδα για προσφορά στο κοινό μιας ποιοτικής εκδήλωσης, το Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής Πάτμου εντάσσεται στα κορυφαία πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, ενώ παράλληλα έχει αποκτήσει περίοπτη θέση ανάμεσα στα σημαντικότερα εγχώρια Φεστιβάλ του είδους του.

Οι σύλλογοι που πήραν μέρος (αλφαβητικά):

8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής Πάτμου

Πάτμος, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Υπαίθριο αμφιθέατρο Ιερού Σπηλαίου Αποκάλυψης

Καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι: Μαρία Μιχελλή & Θεολόγος Μιχελλής

Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου

Συνδιοργάνωση: Δήμος Πάτμου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Υποστηρίζεται από την Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου

Παρουσίαση: Αριστείδης Μιαούλης

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Κωνσταντίνου