- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Φλώρινας

Σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ. 62207/07.10.2019 απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 , σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για την χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου θα πραγματοποιηθεί φέτος, όπως κάθε χρόνο, με τη μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα, ιδιαίτερα μάλιστα στις σχολικές μονάδες και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους Οργανισμούς.

Είναι, όμως, σημαντικό να επισημανθεί ότι, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία, πρέπει να δοθεί στον εν λόγω εορτασμό ουσιαστικό περιεχόμενο, ούτως ώστε να συμβάλει στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης για τα εγκλήματα του ναζισμού και του φασισμού, από τα οποία δεινοπάθησε η χώρα μας την περίοδο της κατοχής.

Η αξιοποίηση της πρόσφατης ιστορικής γνώσης και της ιδιαίτερα ηρωικής αλλά και επίπονης για την πατρίδα μας – ιστορικής εμπειρίας, μέσω των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα ανά την Ελλάδα, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια γιορτή για τη δημοκρατία, μια ευκαιρία υπενθύμισης και προβολής αξιών θεμελιώδους σημασίας, όπως η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Την Παρασκευή 25η Οκτωβρίου 2019

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019