- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σκάκι: Χρυσό για Λάζαρο Γυμνόπουλο και Γιώργο Αναστασίου, χάλκινο για Λουκά Σιώκη

Με συμμετοχή 100 σκακιστών και σκακιστριών από συλλόγους της Κεντροδυτικής Μακεδονίας διεξήχθη την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στην Πτολεμαΐδα το 5ο τουρνουά γρήγορου σκακιού «Ελευθέρια» 2019. Τους αγώνες διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας «Σκακιστάκος» και το σύστημα των αγώνων ήταν ελβετικό 7  γύρων. Πραγματοποιήθηκαν παράλληλα δύο τουρνουά: στο πρώτο συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες άνω των δεκατριών ετών και στο δεύτερο οι υπόλοιποι μικρότεροι σε ηλικία αθλητές.

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας εκπροσωπήθηκε επάξια και στα 2 ηλικιακά γκρουπ με συμμετοχή 12 αθλητών. Ο παίκτης και προπονητής της ομάδας, Γυμνόπουλος Λάζαρος, αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά πρωταθλητής και μάλιστα αήττητος. Την πρώτη θέση κατέκτησε και ο Αναστασίου Γιώργος στην κατηγορία κάτω των 8 ετών, με εντυπωσιακό για την ηλικία του σκορ (5 νίκες σε 7 αγώνες!) έχοντας μάλιστα αντιμετωπίσει αρκετά μεγαλύτερους του αθλητές. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Σιώκη Λουκά, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία του (κάτω των 16 ετών), μια κατηγορία με μεγάλο ανταγωνισμό και έμπειρους αθλητές.

Το Δ.Σ. της Λέσχης Πολιτισμού συγχαίρει όλους τους αθλητές για τις διακρίσεις και την προσπάθειά τους και εύχεται πολλές ακόμα επιτυχίες.