- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στη Φλώρινα ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (video, pics)

Στο πολύπλευρο και διαχρονικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με ιδιαίτερη στιγμή τη συμβολή του στο έπος του ’40, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Dr Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος βρέθηκε στη Φλώρινα συμμετέχοντας στην επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, την οποία συνδιοργάνωσαν η Π.Ε. Φλώρινας και ο Ερυθρός Σταυρός.

Τον κ. Αυγερινό καλωσόρισε η πρόεδρος του παραρτήματος Φλώρινας, Άννα Μπαφίτη, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κιοσές. Η κα Μπαφίτη αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό του, ενώ ο κ. Κιοσές έκανε λόγο για «το μέγεθος και τη διάσταση της προσωπικότητας του κ. προέδρου και του θεσμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού».

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σήμερα, προκειμένου να ανταποκριθεί στη μεγάλη παρακαταθήκη, στη μεγάλη ιστορική διαδρομή, είναι υποχρεωμένος και θα το πράξει με τη νέα του κεντρική διοίκηση, να δημιουργήσει ένα νέο, καινοτόμο, αλληλέγγυο, κοινωνικό προφίλ» είπε ο κ. Αυγερινός.

Απευθυνόμενος προς τις εθελόντριες και τους εθελοντές υπογράμμισε πως «με τη δική σας βοήθεια και ενεργό συμμετοχή θα κινητοποιήσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις, θα συστρατευθούμε και συνοδοιπόροι μαζί σε ένα ωραίο έργο, το οποίο απαιτεί από μας η ελληνική κοινωνία».