- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συναίνεση αλλά και αντεγκλήσεις στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας (video, pics)

Μέσα σε κλίμα γενικής συναίνεσης, αλλά και μικροεντάσεων κατά διαστήματα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η πρώτη – ουσιαστικά – συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας.

Ο πρόεδρος, Μιχάλης Χάτζιος, έθεσε στο ξεκίνημα κάποιους βασικούς κανόνες λειτουργίας του σώματος και στη συνέχεια ανακοίνωσε την υπογραφή πρακτικού σύμπραξης των παρατάξεων του δημάρχου Βασίλη Γιαννάκη και του Στέφανου Μπίρου.

Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση από τον δήμαρχο Φλώρινας πάνω σε θέματα επικαιρότητας.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Γιαννάκης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης στην περιοχή μας, ενώ κατέθεσε πρόταση για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης με θέμα τις εξελίξεις στα ενεργειακά, στην οποία θα προσκληθεί επίσημα και ο υπουργός Ενέργειας.

Για τα τελευταία γεγονότα στον Ζωολογικό Κήπο και την εμφάνιση αρκούδας ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις αποφάσεις του Συντονιστικού Οργάνου που αφορούσαν στο κλείσιμο του χώρου, στην τοποθέτηση καμερών και στην τοποθέτηση ηλεκτρικής περίφραξης.

Σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Στάθη Κωνσταντινίδη, σχετικά με την καταγγελία πολίτη ο κ. Γιαννάκης παρέπεμψε στο σχετικό δελτίο τύπου του δήμου, τονίζοντας πως καταβάλλεται προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα.

Επίσης, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που υπάρχει με τους φωτεινούς σηματοδότες στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ενώ κατέθεσε πρόταση για να δοθεί το όνομα του Γιώργου Χριστιανόπουλου σε κάποια οδό της Φλώρινας.

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης, μετά τις ευχές προς το σώμα για καλή θητεία, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της σύμπραξης των δύο παρατάξεων, ζητώντας να μάθει τη βάση πάνω στην οποία έγινε αυτή η σύμπραξη και αν προκύπτουν ζητήματα με τις στελεχώσεις των επιτροπών του δήμου.

Το θέμα της σύμπραξης ήταν αυτό που προκάλεσε και την πρώτη ένταση στη συνεδρίαση όταν έλαβε το λόγο ο Στέφανος Μπίρος, με συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας να ρωτούν αν πήρε το λόγο ως επικεφαλής παράταξης ή ως δημοτικός σύμβουλος.

Ο κ. Μπίρος, πάντως, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στο θέμα της ΔΕΗ κάνοντας λόγο για ατόπημα του πρωθυπουργού ως προς το ζήτημα του κλεισίματος μονάδων.

Ο Δημήτρης Φαρμακιώτης ζήτησε να γίνει σύντομα η συνεδρίαση για τη ΔΕΗ, ασκώντας κριτική «σε άτομα εδώ μέσα που άσκησαν διοίκηση τα τελευταία χρόνια και δεν σκέφτηκαν ποτέ τη μονάδα της Μελίτης».

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μπαρδάκας χαρακτήρισε μείζον πολιτικό ζήτημα τη σύμπραξη των δύο παρατάξεων και κατόπιν έθεσε ερωτήματα προς τον πρόεδρο σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του συμβουλίου.

Ο Τραϊανός Ρασάικος, με αφορμή τον Ζωολογικό Κήπο, απηύθυνε ερώτημα για το αν πρέπει να κλείσει και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λόγω της εμφάνισης αρκούδας, με τον δήμαρχο να απαντά πως το Πάρκο λειτουργεί άλλες ώρες και δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Ακολούθησε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και η ομόφωνη υπερψήφισή τους.