- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας προσκεκλημένο στο «Φεστιβάλ ειρήνης μέσα από τις θρησκείες» στην Αγία Αικατερίνη του Σινά

Με μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια έγινε αποδεκτή η πρόσκληση για συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας στο Φεστιβάλ Ειρήνης μέσω των Θρησκειών,  το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Οκτωβρίου στην Πόλη της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

Περιποιεί εξαιρετική τιμή, για το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας, η πρόσκληση αυτή, η οποία έρχεται μετά την επιτυχημένη χορευτική του παρουσία, στις 24-25 Μαρτίου, ενώπιον της Ελληνικής κοινότητας του Καϊρου, την παρασημοφόρησή του Συλλόγου από τον Μακαριότατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρο Β και τη χορευτική παρουσία του στην Προξενική κατοικία στην Αλεξάνδρεια, κατά τις εκδηλώσεις της Εθνικής μας Επετείου.

Το Φεστιβάλ της Ειρήνης μέσω των θρησκειών διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πόλη της Αγίας Αικατερίνης του Σινά. Η Ι. Μονή Σινά πρωτοστατεί μαζί με τον Κυβερνήτη Ν. Σινά Χάλιντ Φούντα στην ετήσια αυτή Διεθνή Συνάντηση και αποτελεί  έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της ετήσιας Συνάντησης για την Ειρήνη μέσω των Θρησκειών. Η μεγάλη αυτή εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αιγύπτου, ΆμπντελΦατάχ Αλ Σίσι και συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος προσωπικοτήτων.

Η 20μελής χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας θα αναχωρήσει την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 με αρχικό προορισμό την πόλη της Αλεξάνδρειας, όπου θα παραβρεθεί  την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στον εορτασμό για την δεκαπεντάχρονη Πατριαρχία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κκ. Θεοδώρου Β, μεταφέροντας τις ευχές για μακροημέρευση και παρουσιάζοντας χορούς του τόπου μας. Η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων θα απονείμει πλακέτα προς τιμήν του Μακαριοτάτου Πατριάρχη.

Την επομένη ημέρα από το Κάιρο, η χορευτική αποστολή θα μεταφερθεί , ως επίσημη προσκεκλημένη, με ειδική πτήση στην πόλη της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Φόρουμ, εκπροσωπώντας τον Ορθόδοξο Ελληνισμό ενώ από πλευράς του Μουσουλμανικού στοιχείου θα λάβουν μέρος δύο θρησκευτικά συγκροτήματα Δερβίσιδων.

Η επίσκεψη στην Ιερά Μονή, η ξενάγηση στους χώρους και στην εξαιρετική βιβλιοθήκη της, η συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανός, αποτελεί μεγάλη ευλογία για το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας.

Για το ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας
Η Πρόεδρος
Χριστίνα Δ. Γκόλνα