- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το προσκοπικό Open Day στη Φλώρινα από το 1ο Σύστημα Προσκόπων και τον Αθλητικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων (video, pics)

Σε μια προσπάθεια γνωριμίας των πολιτών με το έργο και τις αξίες της Προσκοπικής Κίνησης, πραγματοποιήθηκε και στη Φλώρινα το προσκοπικό Open Day που διοργάνωσαν το 1ο Σύστημα Προσκόπων και ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων.

Το πρόγραμμα των κοινών δραστηριοτήτων ήταν διήμερο. Το Σάββατο, στην αυλή της Λέσχης του 1ου Συστήματος, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια για τα παιδιά στα οποία είχαν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν δολώματα (μπίλιες), να μάθουν να φτιάχνουν παράμαλλα για κάθε είδους ψάρεμα, να μάθουν να δένουν διάφορους προσκοπικούς κόμπους και να φτιάξουν μεγάλες κατασκευές με σχοινιά και ξύλα. Παράλληλα, να γνωρίσουν όλα τα είδη ψαρέματος καθώς και τις λίμνες της περιοχής μας και τους περιορισμούς και κανόνες που ισχύουν ώστε να προστατευθεί ο πληθυσμός των ιχθύων. Τέλος, έπαιξαν διάφορα παιχνίδια που ετοίμασαν οι βαθμοφόροι του 1ου Συστήματος Προσκόπων.

Το πρωί της Κυριακής, οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν στη λιμνοδεξαμενή Περάσματος, όπου διεξήχθη παιδικός διαγωνισμός ψαρέματος με φελλό.

Ικανοποιημένος από τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων εμφανίστηκε ο Αρχηγός του Συστήματος Προσκόπων, Θόδωρος Γεωργιάδης, που τόνισε πως βασικός στόχος της κίνησης αυτής ήταν η αγάπη για τη φύση.