- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό ευχαρίστησε το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας (video, pics)

Γράφει ο Νίκος Κάτσικας

Romfea.gr


Ένα μεγάλο ευχαριστώ εξέφρασαν προς τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό, τα Μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας, για τη θερμή υποδοχή που τους επεφύλαξε το θεοβάδιστο μοναστήρι, με αφορμή τη συμμετοχή τους στο Φόρουμ Ειρήνης Μέσω Θρησκειών, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου στην Πόλη της Αγίας Αικατερίνης.

Έτσι, λίγο πριν την αναχώρησή τους για την Ελλάδα, η 20μελής αποστολή, με επικεφαλής την Πρόεδρό τους κα Χριστίνα Γκόλνα, μετέφεραν προς τον σεβάσμιο Ιεράρχη τους χαιρετισμούς όλων των μελών του δραστήριου πολιτιστικού οργανισμού της ακριτικής Φλώρινας και του προσέφεραν αναμνηστικά δώρα.

Παράλληλα, του προσέφεραν μία ειδική έκδοση για την Φλώρινα και παρουσίαση σε κρύσταλλο του χωριού Νυμφαίου της Φλώρινας που αποτελεί ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης.

«Θέλουμε να φέρουμε κοντά την εσχατιά της Ελλάδας με την εσχατιά της Ευρώπης, μεταφέροντας το μήνυμα της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας», είπε χαρακτηριστικά η κα Γκόλνα.

Μάλιστα, τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας επεφύλαξαν και μία έκπληξη στον Σεβασμιώτατο, καθώς όπως ήταν ντυμένοι με τις παραδοσιακές ελληνικές στολές, βρισκόμενοι στον αύλειο χώρο του παραδοσιακού ξενώνα έξω από το μοναστήρι, έψαλλαν και χόρεψαν ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο, παρουσία και του Έλληνα Πρέσβη κ. Νικόλαου Γαριλίδη και άλλων Πρέσβεων, με θέα τους ορεινούς και επιβλητικούς όγκους του όρους Σινά.

Τέλος, τα Μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας και η Πρόεδρός τους κα Γκόλνα ευχαρίστησαν θερμά, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Σινά, και τον Σύμβουλό του κ. Αντώνη Καζαμία, για την καθοριστική συμβολή του στη συμμετοχή τους στο Φόρουμ αυτό που διοργάνωσε ο Κυβερνήτης Νοτίου Σινά Χάλιντ Φούντα, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

«Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην Αίγυπτο και ειδικά σε αυτόν τον ιερό χώρο, που καλούμε όλους τους Έλληνες να επισκεφτούν και όπου είναι άριστο το αίσθημα της ασφάλειας με τη φροντίδα της αιγυπτιακής κυβέρνησης», τόνισε με τη σειρά του ο Αρχιεπίσκοπος, καταλήγοντας ότι συμβολικά τους παραχωρεί τα παράσημα της καρδιάς της δικής του και όλων των μοναχών για αυτή τη σημαντική επίσκεψη, το προσκύνημα που πραγματοποίησε το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας στο θεοβάδιστο μοναστήρι του Σινά.

Τέλος, ο κ. Καζαμίας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας εκ μέρους του Κυβερνήτη του Σινά Χάλιντ Φούντα, εκφράζοντας την χαρά του για την παρουσία τους στο Σινά.

lykeio ellinidon florinas sto sina

pesontes 1

pesontes 1

pesontes 1

pesontes 1

pesontes 1

pesontes 1

pesontes 1

pesontes 1