- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Απάντηση στο άρθρο «Ξένοι στα ξένα» του Γιάννη Κασκαμανίδη

«Τα Έθνη που ηττώνται σε πόλεμο αναγεννώνται, αλλά εκείνα που παραδίδονται αμαχητί,αφανίζονται».

Γουίνστον Τσώρτσιλ, Μάϊος 1940

 

Κύριε Κασκαμανίδη, γλαφυρά και ωραιόγραφα περιγράψατε την ευαισθησία σας προς τους συνανθρώπους μας, συγκινήθηκα μπορώ να πω,αλλά δεν θα βάλω και τα κλάμματα γιατί κάτι δεν καταλάβατε καλά ή δεν θέλετε να καταλάβετε.

Μεταξύ όλων των άλλων δακρύβρεχτων, είπατε ότι ‘’θα διαπιστώσουμε ότι τότε όπως και τώρα η αποδοχή και η άρνηση ήταν παρούσες..’’ Έχετε δίκιο. Να σας θυμίσω όμως, πως εμείς οι Μικρασιάτες ήρθαμε το 1922 στην Μητροπολιτική μας Ελλάδα ύστερα από ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΟΜΟΕΘΝΟΙ & ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΙ και φέραμε εδώ, την Λαϊκή μας Παράδοση,από μία εικόνα της Παναγίας,τους Ήρωες και τους Μύθους μας,τον Πολιτισμό και τις Τέχνες μας,τα τραγούδια και τα ντέρτια μας..

Και πήραμε γι’ αντάλλαγμα, λίγο χώμα και νερό για μας και τα παιδιά μας και ένα όνομα που το ακούγαμε και κλαίγαμε.. ’’Τουρκόσποροι.’’

Έχετε δίκιο λοιπόν. Δώσαμε και πήραμε..

Οι ‘’δημοσιογράφοι’’ στους διαύλους καθημερινά,δείχνουν εικόνες σαν αυτή που συνοδεύει το λόγο σας.. Παιδάκια ξυπόλητα που παίζουν με σπασμένες κούκλες, μέσα στις λάσπες στην Μόρια και αλλού.. Αυτά όμως για το θεαθήναι και για να ξυπνήσουν τις ευαίσθητες χορδές μας, αποκοιμίζοντάς μας όμως συγχρόνως αφού δεν μας δείχνουν για τα έργα και τις ημέρες τους πανελλαδικά, απαιτώντας κλείνοντας τους δρόμους ευρείας κυκλοφορίας, σπάζοντας τα σύμβολα της Πίστης μας, βεβηλώνοντας την Αγία Τράπεζα όπως σε εκκλησία χωριού της Χίου, απαιτούν τζαμιά και προσπαθούν να ασελγήσουν σε ανήλικα κορίτσια..

Σας έχω νέα όμως.

Οι στρατιές όλων αυτών των ανθρώπων που έρχονται καθημερινά από χώρες της Αφρικής και της Ασίας, ΔΕΝ έχουν πόλεμο..Όσο για την Συρία, συνορεύει με την Ιορδανία, τον Λίβανο,την Τουρκία, το Ισραήλ (που όμως δεν δέχτηκε κανέναν και είναι απαράδεκτο αυτό). Και σύμφωνα με την Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες, μπορούν να πηγαίνουν μόνον σε ΟΜΟΡΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ χώρες…

Συμπερασματικά: Αυτοί οι άνθρωποι,…

1) ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ γιατί σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο δεν μας ήρθαν κατ’ ευθείαν από εμπόλεμες χώρες,αλλά από ασφαλείς όπως η Τουρκία..

2) Όσοι ήρθαν μετά το 2015 είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ γιατί Νομικά όποιος μπαίνει παράνομα από άλλη »ασφαλή» χώρα, χάνει το δικαίωμα να ζητήσει άσυλο..

3) ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ γιατί όσοι ΕΙΝΑΙ, μπαίνουν ΝΟΜΙΜΑ και η χώρα που τους υποδέχεται, είναι υποχρεωμένη να τους δώσει κάποια δικαιώματα..

4) Όσοι είναι λαθρομετανάστες ΑΠΕΛΑΥΝΟΝΤΑΙ. Ο όρος όμως »λαθρομετανάστης» είναι επιεικέστερος γιατί τον »παράνομο» τον διώκεις ποινικά..γιατί είναι παραβάτης του νόμου.

Κύριε Κασκαμανίδη,θεωρώ ότι τσάμπα μπήκατε στον κόπο να γράψετε την έκθεση ιδεών σας..Η μουσουλμανοποίηση της χώρας μας είναι γεγονός,το πρόγραμμα λειτουργεί άριστα με μία σχετική καθυστέρηση,ήδη η Σουηδία έχει αλωθεί αφού το 75% του πληθυσμού της είναι μουσουλμάνοι, η Αγγλία το ίδιο, αφού στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της μετά το Λονδίνο το Μπέρμιγχαμ εφαρμόστηκε η Σαρία, ακολουθεί η Γαλλία και φυσικά εμείς τελευταίοι και καταϊδρωμένοι..

Δυστυχώς νικηθήκαμε. Δεν ‘’παλεύονται’’ ούτε η Αριστερή διεθνιστική ιδεολογία,ούτε η άρνηση της Ευρώπης να μας βοηθήσει, μηδέ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, που τις προάλλες έκανε διαφήμιση με διεθνή εμβέλεια από τους διαύλους, ξενοδοχεία παραθαλάσσια στην Ελλάδα για τους… πρόσφυγες!!! Όχι.Δεν θα σας ρωτήσω κάτι για τον Τουρισμό μας που θα πληγεί ανεπανόρθωτα.. Μερικά πράγματα εννοούνται. Ίσως πάλι να μην καταλάβατε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ξεπέρασαν σε πληθυσμό τους Έλληνες σε νησιά, σε χωριά και κωμοπόλεις μας, μπορεί να τους χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν σαν Δούρειο Ίππο εις βάρος μας ε;; Δεν γνωρίζετε ότι οι μουσουλμάνοι βάζουν πάνω από Πατρίδες την θρησκεία τους;; Ή δεν τους ακούσατε ποτέ να λένε ότι ‘’Κάθε άπιστος πρέπει να θανατώνεται’’;;

Όσο για τον τίτλο του πονήματός σας ‘’Ξένοι στα ξένα’’ μπορώ να σας τον αντιστρέψω ως.. ’’Ξένοι στον Τόπο μας’’;;

Γιατί κατά τον Κ.Παλαμά «Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν,πέρασαν,θα ‘ρθούνε, θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί..»

Αγγελική Γραφάκου