- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δράση κοινωνικής προσφοράς ενόψει των Χριστουγέννων από τάξεις του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας (pics)

Η αποστολή του σχολείου δεν έγκειται απλά και μόνο στη μετάδοση γνώσεων. Συνιστά φορέα κοινωνικοποίησης για τους μαθητές και αποσκοπεί στη δημιουργία κοινωνικά ευαίσθητων και υπεύθυνων ατόμων.

Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων η Α΄ και Στ΄ τάξη του Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας, συνοδευόμενες από τις υπεύθυνες δασκάλες τους, Καππάτου Αναστασία και Πετρούλα Παπαθανασίου αντίστοιχα, επισκέφθηκαν τους ηλικιωμένους που βρίσκονται στο γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Φλώρινας. Οι μικροί μαθητές συνοδευόμενοι από τα μεγαλύτερα παιδιά, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους ηλικιωμένους και στη συνέχεια συνομίλησαν μαζί τους. Οι ηλικιωμένοι έδειξαν ιδιαίτερη χαρά αντικρίζοντας τα παιδικά χαμόγελα και αντάλλαξαν κουβέντες ζεστασιάς μαζί τους. Στο τέλος οι μαθητές μας τους έδωσαν χριστουγεννιάτικα στολίδια και τους ευχήθηκαν να περάσουν όμορφα τις ιερές γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων.

Ανάλογες δράσεις κρίνουμε ότι προωθούν την καλλιέργεια του αισθήματος της προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και αναδεικνύουν τον πολύπλευρο ρόλο του εκπαιδευτικού προς το μαθητή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το προσωπικό του γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Φλώρινας για την εγκάρδια υποδοχή του.