- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Παύλος Μουρουζίδης παρουσιάζει στη Φλώρινα «Τα σκαρπίνια»

Στη Φλώρινα θα βρίσκεται αύριο, Κυριακή, ο χημικός μηχανικός και συγγραφέας Παύλος Μουρουζίδης για  να παρουσιάσει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Τα σκαρπίνια» το οποίο περιλαμβάνει ιστορίες από εργοτάξια της ΔΕΗ και την εργασιακή κατάσταση στα ορυχεία και στους σταθμούς παραγωγής (19.30′, Οδός Ονείρων).

Ο Παύλος Μουρουζίδης γεννήθηκε το ’68 στην Πεντάβρυσο Καστοριάς και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα.

Είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχ/κός (1996, ΑΠΘ) και εργάζεται σε ιδιωτικές εταιρίες στο χώρο της ηλεκτροπαραγωγής σε εργοτάξια νέων ΑΗΣ ανά τη χώρα. Το 2015 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Συστηματική Φιλοσοφία Κοινωνικών Επιστημών (ΑΠΘ). Είναι τακτικός συνεργάτης στην περιοδική πολιτική επιθεώρηση «Τετράδια Μαρξισμού», ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εβδομαδιαίες (ΠΡΙΝ) κι επαρχιακές εφημερίδες.. «Τα σκαρπίνια», είναι η πρώτη του απόπειρα στο διήγημα. Μικρές ιστορίες, επεισόδια καθημερινά, παλιές αφηγήσεις και η νοσταλγία της παιδικής αθωότητας, με φόντο και πρωταγωνιστή τον κόσμο του μόχθου, δομούν ανεπαίσθητα, με διάθεση πότε σαρκαστική και παιγνιώδη, το περίγραμμα του ευαίσθητου μικρόκοσμου των έντεκα διηγημάτων της συλλογής «Τα σκαρπίνια και άλλα διηγήματα».

Ένδεκα διηγήματα ενός πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, που επαληθεύουν αυτό που έγραψε ο Αντόνιο Γκράμσι: «Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις πραγματικούς ανθρώπους, δεν μπορείς να διακρίνεις τί έχει γενική αξία..»