- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Παράπονα γονέα για τη μη στέγαση του ΠΑΣ Πήγασος

Είμαι μητέρα 2 μικρών αθλητών του ΠΑΣ Πήγασος τα τελευταία 5 χρόνια. Ο Πήγασος βέβαια έχει πιο μακρόχρονη πορεία. Είναι ο Σύλλογος που οργάνωσε το Florina Cup, έφερε από το 2011 για πρώτη φορά στη Φλώρινα το πρόγραμμα kids athletics, καθιέρωσε το Δρόμο Υγείας με παράλληλες ημερίδες με τη συμμετοχή σημαντικών αθλητών κι επιστημόνων, summer camps, δημιουργική απασχόληση παιδιών το καλοκαίρι και άλλα πολλά που ίσως μου διαφεύγουν.

Στα τόσα χρόνια που συμμετέχουμε σε αυτό το Σύλλογο ποτέ πριν και με καμία προηγούμενη δημοτική αρχή δεν υπήρξε πρόβλημα στη διάθεση στέγης για τις δραστηριότητες του συλλόγου. Φέτος είναι η πρώτη φορά που το μήνα Νοέμβριο δεν έχει τακτοποιηθεί το ζήτημα αυτό. Ενώ σύλλογοι νεοσύστατοι, χωρίς ανάλογη συμμετοχή αθλητών, έχουν τακτοποιήσει το θέμα της στέγασης εδώ και ένα μήνα περίπου, το πρόβλημα για το συγκεκριμένο σύλλογο παραμένει.

Δυστυχώς από ότι δείχνει η μέχρι τώρα συμπεριφορά των αρμοδίων πρόκειται είτε για εμπάθεια προς το συγκεκριμένο σύλλογο ή είτε για κάποια πολιτική (μικροπολιτική για την ακρίβεια) σκοπιμότητα.

Δεν γνωρίζω αν η πρόθεση του δημάρχου και των εκάστοτε αρμοδίων είναι να εκθέσει τους προπονητές, και το σύλλογο εν γένει, προς τους γονείς των αθλητών, να γνωρίζει όμως ότι το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται ο ίδιος προς τους γονείς. Και να λάβει υπόψη του πως οι γονείς των αθλητών είναι οι ίδιοι που προεκλογικά τους ζητούσε την ψήφο τους. Τότε που προωθούσε τον εαυτό του ως κάτι το νέο και διαφορετικό μακριά από μικροπολιτικές πρακτικές για τις οποίες κατηγορούσε τους προκατόχους του.

Να γνωρίζει επίσης πως αν το θέμα δε λυθεί άμεσα, θα μας βρει όλους απέναντί του γιατί πρόκειται για τα παιδιά μας. Κι αν τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει να εξυπηρετήσει συλλόγους που προβάλλουν κι εμπλουτίζουν την αθλητική ζωή του τόπου, ενδιαφέρει τους πολίτες.

Μ.Β.