- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στη Φλώρινα ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας – Εγκαίνια των γραφείων της τοπικής οργάνωσης (video, pics)

Στη Φλώρινα βρέθηκε σήμερα, Σάββατο, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου την Κυριακή στις 11 το πρωί, θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια του νέου Μουσείου, που ίδρυσε η ΚΕ, στο χωριό Καλλιθέα Πρεσπών, αφιερωμένο στη δράση των ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΔΣΕ.

Νωρίς το απόγευμα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο – ομαδικό τάφο των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στη Μάχη της Φλώρινας.

Στο χώρο βρίσκονταν μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ της πόλης, καθώς και η ΤΟ ΕΒΕ Αθήνας που υποδέχθηκαν τον Δ. Κουτσούμπα με πανό και συνθήματα όπως: «Ένας αιώνας αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και «ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ ΟΠΛΑ ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ».

Την ώρα της κατάθεσης ακουγόταν το σύνθημα: «Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές».

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον δήμαρχο Φλώρινας

Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Φλώρινας, Γιαννάκη Βασίλη, στο Δημαρχείο της πόλης. Στη συζήτηση τέθηκαν δύο βασικά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, εκείνο της θέρμανσης αλλά και της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης της πόλης με τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα βασικά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, εκείνο της θέρμανσης αλλά και της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης της πόλης με τα μεγάλα αστικά κέντρα. Προβλήματα με την υποστελέχωση των κέντρων υγείας, των νοσοκομείων και για το μείζον πρόβλημα της πορείας απαξίωσης της ΔΕΗ, που οδηγείται σε νέα ιδιωτικοποίηση. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι σε αυτό τον αγώνα το ΚΚΕ θα είναι μπροστά μαζί με τους εργαζόμενους, το λαό της Φλώρινας, όλης της Ελλάδας.

Εγκαίνια των ιδιόκτητων γραφείων της ΤΟ Φλώρινας του ΚΚΕ

Στα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων της Τομεακής Οργάνωσης Φλώρινας του ΚΚΕ παραβρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

Τα γραφεία είναι προσφορά της συντρόφισσας Ισμήνης Σπυριδωνίδου την οποία ευχαρίστησε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δ. Κουτσούμπας. Στην εκδήλωση μίλησε η Δέσποινα Γρηγοριάδου γραμματέας της ΤΟ Φλώρινας του ΚΚΕ.

Ειδικότερα, στο χαιρετισμό του ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε ξεχωριστή στιγμή την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων του ΚΚΕ στη Φλώρινα σε μια, όπως είπε, «σημαντική περιοχή για τους ηρωικούς αγώνες που έδωσε ο λαός μας, που έδωσαν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες σε αυτήν εδώ τη γωνιά της πατρίδας μας, όπως άλλωστε και σε όλη την Ελλάδα».

Και πρόσθεσε: «Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, από βάθους καρδιάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη συντρόφισσα Ισμήνη γι’ αυτή τη μεγάλη προσφορά της. Να είναι σίγουρη, είμαστε όλοι σίγουροι ότι οι αγώνες που έκαναν οι προηγούμενες γενιές, θα ευοδωθούν γιατί υπάρχουν άξιοι συνεχιστές που κάθε μέρα πυκνώνουν τις γραμμές του κόμματος και της ΚΝΕ. Νέοι άνθρωποι οργανώνονται στην πρωτοπόρα δύναμη της ελληνικής κοινωνίας, το ΚΚΕ, και στην ΚΝΕ ενώ χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα και εδώ στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα, συμπαρατάσσονται, συσπειρώνονται στο πλάι του ΚΚΕ, στους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, παρά τις δύσκολες εποχές που βιώνει όχι μόνο ο τόπος μας αλλά όλη η ανθρωπότητα».

Η Ισμήνη Σπυριδωνίδου, βαθιά συγκινημένη, αναφέρθηκε στην ιστορία των γονιών της, και στην απόφασή της, να δώσει στο κόμμα το οίκημα που διέθετε στη Φλώρινα. Όπως είπε: «Είχα δώσει πιο μπροστά ακόμα ένα κομμάτι βιος στο Κόμμα, από τον πατέρα μου. Είχα τύψεις που αυτό το οίκημα στη Φλώρινα δεν το είχα δώσει από πιο νωρίς. Τώρα που το έδωσα είμαι γεμάτη χαρά».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πρόσφερε στην Ισμήνη Σπυριδωνίδου μία αναμνηστική πλακέτα και το λεύκωμα του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης. Από την πλευρά της, η Ισμήνη Σπυριδωνίδου του προσέφερε ένα μπρελόκ του πατέρα της κι ένα ζευγάρι χειροποίητες μάλλινες κάλτσες, απαραίτητο εφόδιο των αγωνιστών στις δύσκολες συνθήκες του πολέμου στα βουνά, όπως απέδειξε η πείρα του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.

Η ομιλία της Δέσποινας Γρηγοριάδου 

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σας καλωσορίζουμε στα εγκαίνια των ιδιόκτητων γραφείων της Τομεακής Οργάνωσης της Φλώρινας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής και όλης της Οργάνωσης της Φλώρινας εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην συντρόφισσα Ισμήνη Σπυριδωνίδου για αυτή της την προσφορά.

Η Ισμήνη είναι κόρη των συντρόφων Γιώργου Σπυριδωνίδη και της Θεοπίστης, τον οποίο πατέρα της δεν τον γνώρισε γιατί σκοτώθηκε στα βουνά της Κομοτηνής και δεν βρέθηκε ποτέ το σώμα του.

Μάνα και κόρη πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς με την συντεταγμένη αποχώρηση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και βρέθηκαν στην Ρουμανία. Εκεί η μητέρα της Θεοπίστης γνωρίστηκε με τον σύντροφο Λάζαρο Σπυρόπουλο όπου και ο ίδιος είχε ακολουθήσει τον δρόμο της προσφυγιάς. Εκεί απέκτησαν άλλη μία κόρη την Ελένη.

Η Ισμήνη μεγάλωσε με την μητέρα της, μιας και ο σύντροφος Λάζαρος με απόφαση του Κόμματος, στάλθηκε στην Ελλάδα για δημιουργία παράνομων οργανώσεων. Συνελήφθη αμέσως και μετά από 18 χρόνια φυλακής ξανάσμιξε με την οικογένειά του στην Ρουμανία. Ο Λάζαρος πρωτοείδε το παιδί του στα 18 της χρόνια.

Η Ισμήνη μας αφηγήθηκε «η μάνα μου ήταν 21 χρονών όταν γεννήθηκε η αδερφή μου και ο μπαμπάς Λάζαρος ήταν φυλακή. Έτσι η αδερφή μου πήρε το επίθετο του δικού μου πατέρα, γιατί δεν πρόλαβαν να παντρευτούν. Όταν ήρθε ο μπαμπάς Λάζαρος μετά από 18 χρόνια και είπαν να αλλάξουν το επίθετο της αδερφής μου που λεγόταν Σπυριδωνίδου ο μπαμπάς Λάζαρος είπε: «Και αυτός ήταν κομμουνιστής, ας μείνει το όνομά του»».

Έτσι η Ισμήνη ανατράφηκε κοντά στους συντρόφους Θεοπίστη και Λάζαρο Σπυρόπουλο, στελέχη του Κόμματος, οι οποίοι μείναν πιστοί μέχρι το τέλος της ζωής τους στο Κόμμα και στα ιδανικά του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, της νέας κοινωνίας την οποία παλεύει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Η ίδια, πιστή στην ιδεολογία μας, γνωρίζοντας τις ανάγκες του Κόμματος, δώρισε το μοναδικό σπίτι που απέκτησε ως μετανάστρια στο Βερολίνο.

Τα γραφεία ανακαινίστηκαν με την ανιδιοτελή προσφορά των συντρόφων και φίλων του Κόμματος καθ’ όλη την διάρκεια της διαμόρφωσης του χώρου, ώστε η λειτουργίας τους να είναι ανάλογη των απαιτήσεων.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Στις σημερινές συνθήκες, εδώ στη Φλώρινα, το να έχει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ιδιόκτητα γραφεία αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Λόγω του αρνητικού συσχετισμού συνολικά και ιδιαίτερα στην περιοχή μας που διεξήχθη η 3χρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, εδώ στην Φλώρινα που είναι θαμμένοι περίπου 700 νεκροί, εδώ που ο εθνικισμός και κοσμοπολιτισμός του κεφαλαίου συγκλίνουν, εδώ που ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες η επαναλειτουργία και επέκταση του πεδίου βολής για να χρησιμοποιηθεί ως ΝΑΤΟικό στρατόπεδο στα πλαίσια της συμφωνίας των Πρεσπών. Απέναντι σε όλα αυτά υπάρχει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με τις οργανώσεις του, που δίνει καθημερινά την μάχη για τα λαϊκά προβλήματα συνδέοντας αυτήν την πάλη με την πάλη για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και θα έχει ως επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων ανθρώπινων αναγκών.

Τα εγκαίνια των γραφείων σηματοδοτούν απάντηση στον αντικομμουνισμό ο οποίος προβάλλεται είτε ως χυδαίος άμεσος αντικομμουνισμός είτε ως συγκαλυμμένος, που στόχο έχει να εγκλωβιστούν λαϊκές αγωνιστικές δυνάμεις στις συμπληγάδες του συμβιβασμού με την «κανονικότητα» της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της αποδοχής της «ταξικής ειρήνης» για την διατήρηση της αστικής εξουσίας.

Στόχο έχει επίσης να χτυπηθεί συνολικότερα η πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Σας καλούμε να συμβάλετε στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας το Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2019.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, χιλιάδες φίλοι του, συνεργαζόμενοι με το Κόμμα, δώσαμε μαζί αλλεπάλληλες και δύσκολες μάχες, για τα λαϊκά συμφέροντα και το δυνάμωμα του ΚΚΕ παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς και στις περιοχές της Ελλάδας. Ιδιαίτερα οι εκλογικές αναμετρήσεις, η ανακαίνιση των γραφείων είχαν σοβαρές απαιτήσεις και σε οικονομικό επίπεδο, γέννησαν μεγάλες οικονομικές ανάγκες στο Κόμμα.

Είναι γνωστό ότι ήταν μεγάλα τα έξοδα που αφορούσαν τα παράβολα των υποψηφίων, το τύπωμα ψηφοδελτίων και άλλων αναγκαίων έντυπων υλικών. Βάλαμε τα δυνατά μας και μαζί, όπως πάντα, ανταπεξήλθαμε, χάρη και στην αποφασιστική συμβολή όλων.

Στηριγμένοι σε σας, που ενισχύετε πάντα το ΚΚΕ, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, συνεχίζουμε την προσπάθεια. Για να επιδράσουμε υπέρ του λαού ακόμα πιο αποφασιστικά στις εξελίξεις. Να αντιμετωπίσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να ανέβει η συσπείρωση πλατύτερων και νέων δυνάμεων για την εργατική – λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.

Απευθυνόμαστε θαρρετά στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα των πόλεων και της υπαίθρου, στους παλιότερους και τους νεότερους αγωνιστές και αγωνίστριες. Στους φίλους του Κόμματος, σε όσους συμπορεύονται μαζί μας στο λαϊκό κίνημα. Σε όλους όσοι εμπιστεύονται και εκτιμούν το ΚΚΕ, προσβλέπουν με ελπίδα σε αυτό. Τους καλούμε να ενισχύσουν και οικονομικά το Κόμμα, γιατί μόνο με ένα πολύ πιο ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μπορεί να ανοίξει ο δρόμος ώστε ο λαός μας και τα παιδιά του να ζήσουν καλύτερες μέρες, όπως πραγματικά τους αξίζει.

Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι συμβολή για να δυναμώσει με εκδόσεις, εκδηλώσεις, συζητήσεις η εκλαΐκευση της πολιτικής πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ. Για να διαδοθεί στη νέα γενιά η ιστορική αλήθεια που έχουν γράψει ο λαός μας και όλοι οι λαοί του κόσμου με το αίμα τους, κόντρα στην παραχάραξη και τον αντικομμουνισμό, στον οποίο σήμερα πρωτοστατεί και η ΕΕ.

Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι μεγάλη συμβολή για να υπάρχει δυνατότητα συναντήσεων, διοργάνωσης συζητήσεων και εκδηλώσεων σε διεθνές επίπεδο, για να ανέβουν η κοινή δράση των λαών, η αλληλεγγύη, η φιλία, ο αγώνας ενάντια στους πολέμους, στη φτώχεια και την προσφυγιά, ο προλεταριακός διεθνισμός.

Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της μοναδικής πολιτικής δύναμης που αποδεδειγμένα οργανώνει τον αγώνα για τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και όσους υπηρετούν τον καπιταλιστικό «μονόδρομο».

Με ισχυρό ΚΚΕ και δυνατό το λαό μπορούμε να αντιπαλέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν, με το τσάκισμα των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει όρθια, τους πλειστηριασμούς, τους φόρους, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των όρων ζωής της λαϊκής οικογένειας.

Ακόμα πιο αποφασιστικά οργανώνουμε την Οικονομική Εξόρμηση. Κάνουμε πιο γερούς και μόνιμους τους δεσμούς μας με τους χιλιάδες φίλους και φίλες του Κόμματος.

Καλούμε φίλους, οπαδούς, συνεργαζόμενους να συνδιοργανώσουμε τη μάχη, να προμηθευτούμε όλοι κουπόνια, να βάλουμε στόχους, να απευθυνθούμε σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης και να ζητήσουμε την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Με αισιοδοξία, δύναμη και άμιλλα μεταξύ μας καλύπτουμε τους στόχους της Οικονομικής Εξόρμησης.

Για να δυναμώσει η εκλαΐκευση των ιδανικών, των αξιών, των στόχων και του Προγράμματος του ΚΚΕ.

Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης να γίνει λαϊκή υπόθεση, γιατί πολλαπλασιάζει τη δύναμη του λαού και της νεολαίας».

Πηγή κειμένου: www.902.gr