- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στρατηγικός Σχεδιασμός ΕΣΠΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Από την άρνηση συμμετοχής στο παιχνίδι εντυπώσεων (sic!) για το αλαλούμ και τα προβλήματα που προκλήθηκαν  στην υλοποίηση της καθέτου  οδού Πτολ/δας –Φλώρινας, η Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Φλώρινας, μετά την πρόταση ένταξης του έργου της Κλεισούρας (Δελτίο Τύπου 24-10-19), τελικά αντιλήφθηκαν  το λάθος των επιλογών τους; και κάτω από την πίεση των πραγματικών επιπτώσεων με νέο Δ.Τ. 1-11-19 της Π.Ε Φλώρινας (ούτε καν της Περ. Αρχής), καθησυχάζουν και μεταφέρουν το πρόβλημα σε επίπεδο προσωπικής διένεξης. Δεν σκοπεύουμε ν’ ακολουθήσουμε τη λογική αυτή, απλά επισημαίνουμε:

1) Ότι ακόμη και σήμερα πέρα από γενικόλογες αναφορές, αοριστίες και καθησυχασμούς, καμία συγκεκριμένη πρόταση δεν κατατέθηκε  δημοσίως ή στο Περ. Συμβούλιο για την συνολική στρατηγική που σκοπεύει ν’ ακολουθήσει η νέα Περ. Αρχή με τη ένταξη-χρηματοδότηση στο τρέχον ΕΣΠΑ  των οδικών αξόνων. (φυσικά με την απαιτούμενη αξιολόγηση – Αόριστες διαβεβαιώσεις δεν αρκούν). Οι εξελίξεις άλλωστε  σύντομα θα αποκαλύψουν  τελικά ποιοί έχουν δίκιο, δεν χρειάζονται πολλά λόγια, τα οποία τελικά κουράζουν και αποπροσανατολίζουν τους πολίτες!

2) Το πόσο έγκυρο και ειλικρινές είναι το περιεχόμενο του Δ. Τύπου με ημερ. 1-11-19 που μας καταλογίζει έλλειψη προτάσεων και εποικοδομητικής στάσης, δύο μέρες μετά την συνεδρίαση του Περ.Συμβουλιου 30-10-19, όπου κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις από την επικεφαλής της παράταξής μας  κ. Ζεμπιλιάδου ( http://neaflorina.gr/2019/10/igeorgiazempiliadoygiatisiraggakleisoyras/)και δόθηκαν σχετικές διευκρινήσεις για τις θέσεις μας, ας το κρίνουν επίσης οι πολίτες!

3) Στην αποσπασματική μάλιστα πρόταση ένταξης της Σήραγγας  Περβάλι – Πρέσπες, αφού περιλαμβάνει μόνο τη σήραγγα, αγνόησαν εκκωφαντικά την πρότασή μας για ένταξη στο ΕΣΠΑ   «Κατασκευή του έργου Φλώρινας – Πισοδέρι (έργο με ετοιμότητα μελετητική) και την ένταξη ως υποέργων γεφυρών για το τρέχον και το επόμενο ΕΣΠΑ του υπολοίπου του δρόμου Πισοδέρι – Περβάλι –Λαιμός  και της σήραγγας στο Περβάλι συμπεριλαμβανομένης.

Στρατάκης Γιάννης

Περ.Σύμβουλος –Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ

π. Νομάρχης Φλώρινας