- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συγκίνησε και ενθουσίασε η «Λωξάντρα» από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Κιουταχειωτών – Μικρασιατών Φλώρινας (video, pics)

Η «Λωξάντρα» που όλοι αγαπήσαμε έφτασε για ένα διήμερο στη Φλώρινα. Και ήταν μια παράσταση γεμάτη χρώματα, αρώματα και ήχους της Πόλης, που «κέρασε» συγκινήσεις και καθήλωσε για πάνω από δύο ώρες τους θεατές που κατέκλυσαν και τις δύο βραδιές την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας.

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Μικρασιατών Κιουταχειωτών Φλώρινας στην τρίτη της θεατρική απόπειρα, έδειξε πιο ώριμη από ποτέ. Το έργο που επέλεξαν να ανεβάσουν φέτος τα μέλη της ήταν ιδιαίτερων απαιτήσεων, στις οποίες κατάφεραν να ανταποκριθούν πλήρως με εξαιρετικές ερμηνείες και αποδίδοντας τα μηνύματα της παράστασης με τον καλύτερο τρόπο.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτή την επιτυχημένη παράσταση ανήκει ασφαλώς και στην σκηνοθέτη Δήμητρα Ξενάκη, η οποία καθοδήγησε άριστα τα μέλη της θεατρικής ομάδας παίρνοντας από τον καθένα και την καθεμία τα καλύτερα στοιχεία τους και βγάζοντας επί σκηνής ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η «Λωξάντρα», βασισμένη στο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε διασκευή του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία της Δήμητρας Ξενάκη, αποτέλεσε λοιπόν μια ευχάριστη νότα στα πολιτιστικά δρώμενα της Φλώρινας, που δείχνει πια σε σταθερή βάση πως διαθέτει και πλούσιο θεατρικό δυναμικό.

Οι συντελεστές

Έπαιξαν οι: Σίσσυ Κωφίδου, Μαίρη Σίσκου, Νίκος Κηπουρόπουλος, Γιάννης Μπισδούνης, Γιώτα Μπομπότα, Νίκος Γώγος, Σοφία Γώγου, Στέλιος Δόντσιος, Αθηνά Μανουκάκη, Άννα Βέργου, Βαγγέλης Δεληγιώγης, Μαίρη Δανιηλίδου, Μαρία Αρβανίτου, Στέφανος Τζαραλής, Ευγενία Λαδά, Βίβιαν Τουτσίδου, Αναστάσιος Μπισδούνης, Γιώργος Παπαδημητρίου και Ευαγγελία Παπαδημητρίου.

Τραγούδησαν οι: Στέλιος Δόντσιος, Νίκος Γώγος, Νίκος Κηπουρόπουλος, Μαρία Αρβανίτου, Γιάννης Μπισδούνης, Αναστάσιος Μπισδούνης.

Έπαιξαν ζωντανά οι μουσικοί: Αργύρης Λάζου (Πιάνο), Γιάννης Τσώτσος (Ούτι), Γιώργος Τσαμπάζης (κλαρίνο), Ευάγγελος Καραμπέτσος (τουμπελέκι).

Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Θεατρική ομάδα του Συλλόγου Κιουταχειωτών Μικρασιατών.

Μουσική επιμέλεια και ενορχήστρωση: Aργύρης Λάζου.

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Ξενάκη.