- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με τον δήμαρχο Πρεσπών Π. Πασχαλίδη

Συνάντηση είχε το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με τον δήμαρχο Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη.

Ο Δήμαρχος εξέθεσε στον Δ. Κουτσούμπα μία σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία, όπως η ραγδαία μείωση του πληθυσμού στην περιοχή με αποτέλεσμα από 12.500 να έχουν μείνει μόλις 1.500 κάτοικοι, η συρρίκνωση της αγροτικής καλλιέργειας, οι σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές υγείας. Επισήμανε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της δημιουργίας νέων δομών υγείας όπως πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο καθώς και η δημιουργία Πυροσβεστικού σώματος, που παρά τις δεσμεύσεις των κυβερνήσεων, δεν έχει προχωρήσει.

Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί και η μη διάθεση κονδυλίων για την υλοτόμηση στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανση για τον χειμώνα και να πληρώνουν πανάκριβα στους εμπόρους της περιοχής τα ξύλα.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη της διάνοιξης της συνοριακής διάβασης του Λαιμού η οποία θα ενώσει την Ελλάδα με την Β. Μακεδονία και θα δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Στο έργο -όπου ο δήμαρχος ξενάγησε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ- έχουν γίνει μόνο οι χωματουργικές εργασίες και έχει σταματήσει με κίνδυνο να χαθούν τα κονδύλια.

Από την πλευρά του ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι η παρουσία του ΚΚΕ στην περιοχή, θέλει να αναδείξει ακριβώς αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν και σημείωσε ότι θα συνεχίσει να προωθεί την επίλυσή τους. Υπενθυμίζεται πως το ΚΚΕ έχει ήδη κάνει παρεμβάσεις στη Βουλή για τις μονάδες υγείας αλλά και για τον Πυροσβεστικό σταθμό.

Πηγή: 902.gr