- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

7 μετάλλια για τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας στο 17ο Ατομικό Σκακιστικό Τουρνουά «Κύπελλο Φωτιάς 2019» (pics)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στη Φλώρινα (ξενοδοχείο «Φαίδων») το «17ο Κύπελλο Φωτιάς», που διοργάνωσε η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας. Με συμμετοχή 106 αθλητών και αθλητριών από όλη την περιοχή της Κεντροδυτικής Μακεδονίας διεξήχθησαν 7 γύροι με ελβετικό σύστημα και διεθνή αξιολόγηση ELO.

Την 1η θέση στο Α’ γκρουπ του τουρνουά (όπου συμμετέχουν αθλητές ηλικίας δεκατριών ετών και άνω) κατέλαβε ο Σπυρλιάδης Αχιλλέας (Θινάλιος Σ.Ο.), τη 2η ο Μηνάς Ιωάννης (Θινάλιος Σ.Ο.) και την 3η θέση ο Παπαγιάννης Αστέριος (Σ.Ο. Κατερίνης). Στο Β’ γκρουπ του τουρνουά (με αθλητές κάτω των δώδεκα ετών) νικητής αναδείχθηκε ο Γεωργιάδης Αθανάσιος από τον Σ.Ο. Κατερίνης.

Η Λέσχη Πολιτισμού εκπροσωπήθηκε από αρκετούς αθλητές της, οι οποίοι κατάφεραν να κατακτήσουν 7 μετάλλια και 4 προκρίσεις για την τελική φάση της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23-12-2019 στο χώρο της Λ.Π.Φ. με συμμετοχή των σκακιστών που τερμάτισαν στις 10 πρώτες θέσεις του Α’ γκρουπ.

Συγκεκριμένα διακρίθηκαν:

Προκρίθηκαν για τον τελικό οι σκακιστές: Γυμνόπουλος Λάζαρος, Παπαδόπουλος Ζήσης, Σιαπαρίνας Κωνσταντίνος, Χατζής- Μπακρατσάς Αλέξανδρος.

Από το Δ.Σ της Λ.Π.Φ.