- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

O Φ.Ο.Ο.Φ. αξιοποιεί το καταφύγιο ‘’Ηλίας Βυζάντης’’ στην θέση Κοσάγια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την αξιοποίηση του καταφυγίου ΗΛΙΑΣ ΒΥΖΑΝΤΗΣ στην θέση Κοσάγια, με την υπογραφή μνημόνιου συνεργασίας με τους έμπειρους ορειβάτες και συνοδούς βουνού Μόμτση Κωνσταντίνο και Παυλίδη Χαράλαμπο.

Ο ΦΟΟΦ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με τους εν λόγω ορειβάτες, θα προβεί σε συντήρηση του καταφυγίου, με παράλληλη ανάπτυξη δραστηριοτήτων όπως ποδηλασία, πεζοπορία , ορειβασία, ορειβατικό σκι και λοιπές δραστηριότητες.

Το καταφύγιο είναι επισκέψιμο από σήμερα για οποιαδήποτε ορειβάτη ή επισκέπτη θελήσει να πάει αφού πρώτα επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο του καταφυγίου στο τηλέφωνο 6944949192 που σύντομα θα διαθέτει ling στην ιστοσελίδα του Φ.Ο.Ο.Φ καθώς και φωτογραφικό υλικό για όσες πληροφορίες είναι απαραίτητες.

Το Καταφύγιο ΗΛΙΑΣ ΒΥΖΑΝΤΗΣ χτίστηκε από τα μέλη του ΦΟΟΦ σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Δασοκτημόνων Πισοδερίου, στα τέλη της δεκαετίας του 80.

Μέσα στα χρόνια πυρπολήθηκε 2 φορές με αποτέλεσμα ο δεύτερος όροφος να καταστραφεί εντελώς και να υποστεί μεγάλες καταστροφές και το κυρίως κτίσμα.

Αποτελεί το ψηλότερο κτίριο της Π.Ε. Φλώρινας, που σε πείσμα του χιονιά και των αέριδων, στέκεται εκεί ψηλά για να υποδεχτεί τον ορειβάτη και τον οδοιπόρο.

Σειρά παίρνει τώρα το έτερο καταφύγιο του συλλόγου το ‘Παλιοχώρι’ στη θέση Φτερούγες Νίκης το οποίο και θα αποτελέσει την ναυαρχίδα των καταφυγίων της περιοχής μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες που έχουν προγραμματιστεί.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Ρόζα Βαλίνα
Ο Γ. Γραμματέας
Ρούφας Κοσμάς