- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τίμησαν την Αγία Αναστασία στην Άνω Καλλινίκη – Υποδοχή εικόνας της Παναγίας Ξενιάς (video, pics)

Ρεπορτάζ: Νίκος Κωνσταντινίδης
Φωτο: Ζήσης Στάμκος

Πηγή: romfea.gr


Πανηγυρικός Εσπερινός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στην Άνω Καλλινίκη Φλώρινας, με αφορμή την εορτή του παρεκκλησίου της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε υποδοχή της Ιεράς Εικόνος Παναγίας Άνω Ξενιάς από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδορράχης Αρχ. Ιωαννίκιο Αθανασιάδη, ο οποίος πλαισιώθηκε τόσο από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως όσο και από τον εφημέριο του ναού π. Χρήστο Βασιλειάδη. Την Ιερά Εικόνα συνόδευσε προς ευλογία των πιστών ο Ιερομόναχος του μοναστηριού Παναγίας Ξενιάς π. Μάξιμος Παπαδόπουλος.

Στην συνέχεια τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, ενώ ακολούθησε λιτή μετ’ αρτοκλασίας υπέρ υγείας των κατοίκων του οικισμού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Μάξιμος, ο οποίος με θεολογικό τρόπο απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα, κάνοντας εκτενή αναφορά στην εορτή των Χριστουγέννων που τιμά άπασα η Οικουμένη.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλήθος κόσμου έσπευσε να προσκυνήσει την Θαυματουργική Εικόνα τόσο από την Καλλινίκη όσο και από την ευρύτερη περιοχή, ενώ τις εκδηλώσεις πλαισίωσε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Καλλινίκης “Προφήτης Ηλίας”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ