- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας: Στήριξη στους Πρόσφυγες – Αγώνας απέναντι στο ρατσισμό

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας έκανε την εμφάνισή της στα ηλεκτρονικά μέσα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγο πριν τις γιορτές. Η αναγγελία της ίδρυσής της περιγράφει τους στόχους της. Μια ομάδα ανθρώπων της πόλης προσπαθεί να οργανώσει την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες/μετανάστες, οι οποίοι ήρθαν στην πόλη μας, να σηκώσει το βάρος της αντιπαράθεσης με την μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και το φόβο.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια η οποία δείχνει έμπρακτη στήριξη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οι προσπάθειες αυτές ΔΕΝ έχουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα, αντίθετα πρέπει να είναι πολλαπλασιαστικές και να αγκαλιάσουν όλη την κοινωνία. Ειδικότερα,βασική προτεραιότητα αποτελεί η εμπλοκή συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων, ώστε να υπάρξει επάρκεια σε είδη πρώτης ανάγκης και σε ό,τι αφορά τα παιδιά (ρούχα – φάρμακα – παιδικές τροφές – παιχνίδια). Το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλία για την ανοιχτόκαρδη υποδοχή αυτών των παιδιών.

Πέρα από τη συγκέντρωση των παραπάνω υλικών είναι επιτακτική ανάγκη να οργανώσουμε τη δράση μας για να πάνε αυτά τα παιδιά σχολείο, να μάθουν την ελληνική και τη μητρική τους γλώσσα, να γίνουν κομμάτι της πόλης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας, καλεί όσους-ες ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ένα κοινό πεδίο δράσης για την έμπρακτη αλληλεγγύη και προσφορά, το Σάββατο 25/01/2019 και ώρα 17:00 στην Οδό Ονείρων.

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας

Ακολούθησε μας και ενημερώσου για τις δράσεις μας: https://www.facebook.com/peopleagainstdiscrimination/